Служители и работници протестират в Смолян

12776
Служители и работници протестират в Смолян
Снимка: БГНЕС

Пред сградата на опитната станция по животновъдство и земеделие в Смолян се провежда вторият за тази седмица протест на служителите, съобщи Фокус.

На него присъстват освен всички 28 работещи в станцията, животновъди и земеделски производители от селата от Смолянска община. Всички те категорично заявиха, че разчитат на специалистите в Опитната станция и получават съвети от тях.

Районът на Смолянските езера посреща Балканското първенство по планинско бягане

Спортното събитието ще се проведе на 11 юни. Даниела Керкелова, главен експерт „Спорт” в Община Смолян, обясни, че решение...

По думите им в този район не съществува друго научно звено, които може да даде съвети на хората, занимаващи се със земеделие и животновъдство. На протеста присъства и председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов, който разговаря с протестиращите и категорично заявява, че Асоциацията стои зад техните искания. Настоящи и бивши служители на Опитната станция са издигнали лозунги, на които пише "Не искаме ликвидатори”, „Не искаме парашутисти”, „Кой поръча?”.

Работещите в Опитната станция настояват да разберат по какви причини се освобождава директора им, доказан специалист, доц. д-р Цонка Оджакова. Доц. Емилиан Попеску, който е един от членовете на инициативният комитет, заяви, че ще продължават с протестите дотогава, докато им бъде обърнато внимание.

Присъстващите са възмутени от факта, как така опитна станция, единствената в страната, която е приключила 2013 г. на печалба и е давана за пример, да сменят директора им.

„Знаем, че директор се сменя, ако предприятието е на загуба, не се изплащат навреме заплати, държи се грубо с работещите, но единият месец да те хвалят, а другия да те уволняват без да бъдат посочени мотиви е необяснимо. Защо я освобождават, за добре свършена работа и за това, че се държи коректно с работниците в станцията ли?”, това са част от въпросите, които присъстващите задават. 

Книгата „Родопите – в търсене на корените” пред публика първо в Смолян

Единият от авторите Гавраил Гавраилов обяви, че именно Смолян е избран за пърив град, където се представя новата книга. Премиерата ще б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com