Слънчев старт на последната седмица за годината, с малко мъгла

4157
Слънчев старт на последната седмица за годината, с малко мъгла

Последната кратка работна седмица преди Нова година започва с ясно и тихо време, въпреки мъглите сутринта, предаде БГНЕС.

На 28 декември времето над страната ще бъде слънчево. Ще се появи слаб, в Дунавската равнина до умерен запад-северозападен вятър. В Югозападна България, където ще остане тихо, на отделни места в котловините и около реките ще има мъгли, които в следобедните часове се очаква да се разсеят.

Остава предимно слънчево с високи температури за месеца

Серията почивни дни за Коледа приключва със слънчева неделя и ясно време. В сутрешните часове, на места в низините и котловините ще с...

Ще бъде все още топло за края на декември с максимални температури между 11° и 16°, в местата с по-трайна мъгла по-ниски, информират от НИМХ.

Във вторник ще настъпи съществена промяна на времето. Още през нощта вятърът ще се ориентира от североизток и ще започне да прониква студен въздух. Облачността ще се увеличи и на отделни места ще превали слаб дъжд: до обяд - в Североизточна България, а по-късно през деня и вечерта и в останалата част от страната. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните от 4-5° в североизточните, до 10-12° в югозападните райони.

Днес жълт код ще е в сила за три области на страната заради мъгли. Предупредителният код от най-ниската степен е обявен за София, Кюстендил и Благоевград.

В столицата мъглата ще е с видимост под 200 метра, която ще се задържи през по-голямата част от деня. В Кюстендил и Благоевград преди обяд на места по долината на Струма ще има мъгла с видимост под 200 метра.

Температури до 13° днес

Днес над страната времето ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места в равнините ще се образува краткотрайна мъгла...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com