Снегът ще продължи и утре, но по-слабо

11878
Снегът ще продължи и утре, но по-слабо
Снимка: БГНЕС

Снегът продължава да вали и в неделния ден. Оранжев код е обявен за 8 март в четири области, а за други 10 – жълт код .

Предупреждението за оранжев код е за областите Пазарджик, Пловдив, Смолян и Кърджали, съобщиха от НИМХ. В тези райони се очакват и поледици. Прогнозите са снежната покривка и в четирите области да се увеличи с 20 – 30 см.

Дъжд, сняг и по-ниски температури

Валежите се активизират, като на много места ще вали сняг, а на други смесица между сняг и дъжд. На 27 януари в западната част от стра...

В Благоевград, София, Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Стара Загора и Хасково е обявен код жълт – също за снеговалеж и поледици. В Предбалкана се очакват валежи от 20 – 30 л на кв. м. В Софийско и Благоевградско се очаква снежната покривка да се увеличи с още 10 – 20 см.

В неделя ще настъпи слабо подобрение на времето. Валежите в повечето места ще продължат, но вече ще са по-слаби, предимно от сняг, в крайните югозападни райони и на места в Източна Тракия от дъжд, обяснява БГНЕС.

Почти без валежи ще остане в най-източната част от страната, където ще има и слаби разкъсвания на облачността. Там ще продължи да духа умерен и силен вятър от североизток, в останалата част от страната ще е предимно умерен. Температурите ще остават почти без промяна. Сутринта ще са между минус 4° и 1°, в близост до морското крайбрежие до 4°-6°, максималните в повечето места от -1° до 5°-6°

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com