СПА хотели настояват за възможност да работят с НОИ

21644
СПА хотели настояват за възможност да работят с НОИ

Собственици и управители на СПА хотели настояват отново да им бъде дадена възможност да работят с Националния осигурителен институт (НОИ), съобщава Нова телевизия.

В момента пациентите могат да се лекуват и да провеждат рехабилитация на разноски на държавата единствено в базите към Министерството на здравеопазването и НОИ.

Щерион Андреев е със заболяване на опорно-двигателния апарат и всяка година трябва да провежда балнеолечение. Смята, че трябва да има възможност да избира между държавен санаториум с програма на НОИ и частен спа-комплекс с доплащане. Така ще се реши и кризата с резервациите.

Социално-осигурените българи имаха тази възможност допреди четири години. Сега обаче частните СПА-хотели дори не се допускат до участие в конкурса за реализация на оздравителните програми. В голяма част от частните хотели има медицински центрове с обучен персонал, които обаче се използват само от чужденци или платежоспособни българи, затова от СПА-асоциацията в Поморие настояват да се възстанови възможността българските граждани да избират базата, в която да провеждат рехабилитацията си, 

Управителният съвет на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм ще изпрати писма до Министерствата на икономиката и на здравеопазването с поредното настояване за разрешаване на проблема.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com