Спас Василев бил обявен за общодържавно издирване още през 2012 г.

2291
Спас Василев бил обявен за общодържавно издирване още през 2012 г.
Снимка: БГНЕС

Facebook измамникът Спас Василев е бил обявен за общодържавно издирване още през 2012 г. През 2016 г. пък, по искане на Софийска районна прокуратура, Василев е обявен за издирване и в Шенгенската информационна система.

Това обяви на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Арестуваха измамника Спас/Александър

Спас Василев, известен във Facebook като Александър Николов, е бил арестуван в София. Залавянето му е станало факт още тази сутрин, но...

Тя потвърди, че Спас Василев е задържан от ГДБОП за 24 часа, отведен е в Софийска районна прокуратура и му е повдигнато обвинение за измама, като Районната прокуратура е разпоредила задържане до 72 часа.

„Преди няколко дни, благодарение на вас и прокуратурата узна, че има лице, което се представя и контактува с различни български граждани само по интернет и в резултат на измамливите действия са пострадали доста лица“, каза Арнаудова.

Тя поясни, че в момента, в който са започнали да се появяват тези информации, прокуратурата е осъществила контакт с ГДБОП.

„Преди повече от месец те са започнали предварителна проверка по тези сигнали. Междувременно по разпореждане на главния прокурор започна проверка във всички прокуратури дали има досъдебни производство с лица с подобни оплаквания“, каза Арнаудова, цитирана от Фокус.

МВР министърът блести по Facebook казус - щом търсиш евтини билети, страдаш

Като някой иска да си купи по-евтин билет, да страда. Така коментира министърът на вътрешните работи Валентин Радев случая с Facebook и...

Тя поясни, че има 4 досъдебни производства в Софийска районна прокуратура, Районна прокуратура – Благоевград, в Дупница и във Варна. По думите й по всички тези досъдебни производства Василев е бил търсен, но не е бил открит, поради което още 2012 г., е обявен за общодържавно издирване за установяване на адрес.

Директорът на ГДБОП-МВР главен комисар Ивайло Спиридонов пък заяви, че разглеждат Спас Василев като заподозрян, но към момента не сме събрали необходимите доказателства поради обществения натиск. 

Спиридонов заяви, че работата на ГДБОП по случая е започнала още в края на август тази година по подадена жалба от граждани. Той поясни, че има много свидетели, но е момента е разпитана малка част от тях. „По простата причина, че те живеят в различни краища на страната. Продължаваме работа по разпитите на тези свидетели. Продължаваме работата по факти и обстоятелства, които трябва да получат отговори от други институции, за да сме на 100% сигурни, че въпросният Спас стои зад профила“, каза гл. комисар Спиридонов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 24 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com