Специалисти от АГ болница "Майчин дом" с прегледи в Димитровград

7338
Специалисти от АГ болница "Майчин дом" с прегледи в Димитровград
Снимка: Община Димитровград

Кметът на община Димитровград Иво Димов подписа днес Договор за сътрудничество и съвместна дейност в областта на здравеопазването, чрез извършване прегледи за майчино и детско здраве и за онкологичен скрининг със Специализирана болница за активно лечение по акушерство и гинекология "Майчин дом" ЕАД - София. От страна на университетската болницата то е подписано от проф.д-р Иван Костов, д.м.н. В събитието и последващата го пресконференция, поради невъзможност на проф.Костов, участва д-р Николай Гешев, асистент по акушерство и гинекология в Клиника Патология на бременността, СБАЛАГ "Майчин дом" и основен координатор по изготвеното сътрудничество. Д-р Николай Гешев е специалист по акушерство и гинекология в София с медицински опит и интереси в областите ултразвукова диагностика, проследяване на бременност, скрининг в онкогинекология, колпоскопия и лечение на лезии на маточната шийка.

Кметът на общината сподели задоволството си от предстоящата съвместна работа и благодари на д-р Гешев за оказаното съдействие. Той сподели, че община Димитровград ще продължи да се стреми към осигуряването на нови възможности за получаване на по-добри здравни услуги от гражданите в общината.

Д-р Николай Гешев, сподели, че като димитровградчанин се радва, че в Димитровград ще могат да се извършват подобен тип прегледи, тъй като скриниговите профилактични прегледи са изключително важни. Те ще обхващат четири основни направления: онкологичен скриниг, стерилитет, скрининг на рак на гърдата и обща гинекология. Благодарение на сътрудничеството между най-голямата и най-стара АГ болница в страната и община Димитровград, специалисти от здравното заведение ще предоставят на място качествени медицински прегледи.

В пресконференцията участва и ВрИД зам.управител на МБАЛ "Св.Екатерина" д-р Алдин Карагьозов, който адмирира политиката на общината и каза, че с тези прегледи общината продължава да се грижи за здравето на своите граждани, като им предоставя достъпно високоспециализирано здравеопазване.

Кабинетът за прегледи ще се намира в МЦ "Шанс", а първите такива ще започнат от 10 юли, след предварително записване.

Кметът допълни, че общината е спечелила проект за допълнително финансиране по проект "Интелигентна медицина (SMART_MED) и вече е обявена поръчка за офталмологична апаратура за очни прегледи, многопараметрични пациентски монитори за непрекъснато наблюдение на ключови витални параметри, респиратор за изкуствена белодробна вентилация за деца и възрастни и мобилиен дигитален ренген.

 

СБАЛАГ "Майчин дом"

Университетската акушеро-гинекологична болница “Майчин дом” е най-голямата и най-старата АГ болница в страната, разполагаща с 374 легла. Национален първенец по брой раждания, около 4000 на година, като голяма част от тях са случаи с утежнена бременност, с придружаващи заболявания, изискващи интензивни грижи и оперативно родоразрешение.

Общинска програма за дигитализация на училищата представи кметът на Димитровград

Кметът на община Димитровград Иво Димов, съвместно с екипа по програмата, представи днес пред директори, учители по информационни техн...

Водещо направление в работата на болницата са гинекологичните операции. В последните години в трите гинекологични клиники се извършват между 7000 и 8000 операции като в две трети от случаите се касае за най-големите по обем оперативни интервенции в областта на общата гинекология, урогинекологията, онкогинекологията и репродуктивната медицина.

Клиниката „Патология на бременността” се грижи за бременни с патология на бременността или съпътстващи заболявания, като хипертония, диабет, сърдечно-съдови заболявания, инфекциозни и други заболявания. Оценката на перинаталния риск в тези клиники, заедно с дейността на друга структура - Националната генетична лаборатория, правят „Майчин дом” почти пълен лидер не само в София, но и в страната при извършването на пренатален и антенателен скрининг на вродените и придобити аномалии на плода. Друго звено, с уникален характер за страната е Клиниката по неонатология. С базата си от 110 легла то осъществява интензивно лечение на новородени с ниско и екстремно ниско тегло.

Д-р Николай Гешев, асистент по акушерство и гинекология в Клиника Патология на бременността, СБАЛАГ "Майчин дом"

Д-р Николай Гешев е специалист по акушерство и гинекология в София с медицински опит и интереси в областите ултразвукова диагностика, проследяване на бременност, скрининг в онкогинекология, колпоскопия и лечение на лезии на маточната шийка.

Кметът на Димитровград благодари за ремонтирани люлки

С благодарност към всички, взели участие в ремонтирането на детски люлки, се обърна кметът на Димитровград Иво Димов. Той написа във Fa...

Образование

Завършва с отличие Медицински университет София през 2015 г. От 2016 г. специализира Акушерство и гинекология в СБАЛАГ "Майчин дом" София. Завършва магистратура по Здравен мениджмънт през 2017 г. към Факултета по обществено здраве в Медицински университет София.

Квалификации

· Член на Български лекарски съюз;

· Участие в над 30 национални и европейски конгреси и семинари по специалността.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 24 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com