Специализираният съд под лупата на Бойко

8050
Специализираният съд под лупата на Бойко
Властта на крак за инспекция на Специализирания съд, Апелативния специализиран съд, Специализираната прокуратура и Апелативната специализирана прокуратура

Премиерът Бойко Борисов посети Специализирания съд, Апелативния специализиран съд, Специализираната прокуратура и Апелативната специализирана прокуратура за детайлна проверка и инспекция.

Организацията на работата бе поставена под лупа от министър-председателя, който изиска изчистване на всички детайли по това как ще бъдат придвижвани бъдещите дела.

Заедно с премиера бяха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на правосъдието Диана Ковачева, главният прокурор Борис Велчев, председателят на ВКС Лазар Груев.

Спецсъдът забуксува още първия си работен ден

Нито едно дело не постъпи в спецсъда в първия работен ден на институцията, са съобщили за "Сега" от новото звено. И оправдаха липсата ...

Премиерът благодари за общото посещение. Той заяви, че каквото се е изисквало от държавата, е направено като ремонт и реконструкция. При нужда капацитетът на помещенията ще се разширява. Предстои и ремонт на Районния съд, съобщи министър-председателят.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов каза, че с днешното присъствие на всички институции, всички заедно с обединени усилия ще могат да върнат доверието на хората в обективното правораздаване и в адекватните действия на изпълнителната власт в борбата срещу тежката организирана престъпност.

"Надявам се, че това ще бъде оценено от Европейската комисия и от нашите евроатлантически партньори. Общите усилия винаги са добре дошли за ефективността в борбата срещу организираната престъпност", каза Цветанов.

Главният прокурор Борис Велчев заяви, че тази сграда има не само оборудвани помещения, в нея има и работещи хора.

Спецсъдът стартира

Днес е първият работен ден за специализирания съд и прокуратура. Очаква се през следващите дни в новите структури плавно да започнат ...

Вече постъпиха първите дела от два вида - дела, за които предстои внасяне в съд, и новообразувани дела, по които започва работа първоинстанционната прокуратура.

Ние сме силно обнадеждени от този добър старт, надяваме се този темп на работа да продължи, каза Борис Велчев.

Председателят на ВКС Лазар Груев каза, че е доволен, че всички заедно – изпълнителна и съдебна власт, дават началото на специализирания съд и прокуратура.

Той заяви, че му се иска "със своята работа да докажат, че са на правилното място в правилния момент". Съдия номер 1 подчерта, че е доволен, че всички части на съдебната и изпълнителната власт заедно дават старт на Специализирания съд. "Споровете отминаха, сега предстои работа и самите магистрати с работата си ще покажат това", каза Груев. Той заяви, че е посочил и на премиера, че не трябва да се забравят всички останали магистрати и всички останали елементи на съдебната система, тъй като тя е едно цяло.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com