Според МВР няма бедстващи граждани

18418
Според МВР няма бедстващи граждани
Снимка: БГНЕС

На територията на страната няма бедстващи граждани, съобщиха от пресцентъра на МВР.

За последното денонощие спасителите и пожарникарите са извършили над 80 спасителни и аварийни дейности.

Пороят продължава, бедствено положение във Видинско

Остава бедствено положението във видинските общини Чупрeне и Ружинци, дъждовете там не спряха и вчера. Валежите продължават, реки, бе...

Главен комисар Николай Николов посети засегнатите от проливния дъжд населени места. Обстановката в северозападната част на страната постепенно се нормализира. За последното денонощие в ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" са получени 120 сигнала за произшествия, от които над 80 са били за аварийно-спасителни дейности.

Видинските спасители и пожарникари продължават да наблюдават критичните водоизточници и защитните им съоръжения на територията на областта. Отводнени са десетки сгради в селата Карбинци, Средногрив, Плешивец, Гюргич, Долни и Горни Лом. Огнеборци, полицейски служители и доброволци почистиха основните водоеми от паднали дървета, изградиха и временни диги по поречието на реките Тимок и Стакевска. Осигурена е нужната тежка и верижна техника, с която ще бъдат възстановени повредените мостови съоръжения и ще бъдат извлечени закъсалите леки превозни средства.

По-рано през деня директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов посети засегнатите от проливния дъжд населени места. Той се запозна с оперативната обстановка и предприетите действия. Главният комисар се срещна с кметовете и представителите на местната власт, с които обсъдиха ситуацията и действията за по-бързото възстановяване на населените места.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com