Според прокурор КТБ е дала кредит на семейство Пеевски за печатни медии

20872
Според прокурор КТБ е дала кредит на семейство Пеевски за печатни медии
Снимка: БГНЕС

Вестниците „Монитор”, „Телеграф” и „Политика” са купени от „Нова българска медийна група”, зад която стои майката на Делян Пеевски Ирена Кръстева с кредит от Корпоративна търговска банка. Това става ясно от прокурорско постановление от 2008 година, издадено от прокурор Ангел Найденов, пише разследващият сайт „Биволъ”.

Постановлението е издадено във връзка с граждански сигнал относно „неясните средства”, с които „Нова българска медийна група” купува печатни издания.  Проверката на държавното обвинение е показала, че вестниците "Монитор", "Политика", "Телеграф", както и други две фирми са купени с кредит от КТБ. Кредитът е бил обезпечен със залог върху собствеността на изданията, тоест те са били ипотекирани в КТБ.

Прокопиев осъди "Уикенд" и "Всеки ден" за клевета

Създателят на вестник "Капитал" и новинарския сайт "Дневник" Иво Прокопиев осъди "Ню медия груп" АД, издател на вестниците "Уикенд" и "...

Преди време, в интервю пред австрийския вестник „Дер Щандарт”, Цветан Василев обяви, че „никога не е използвал вестници, за да напада предприемачи или конкуренти”. В началото на тази година вестник „Сега” публикува анализ за доклада на Европейската комисия относно борбата с корупцията в България, в който е засегнат точно Цветан Василев като кредитор на Ирена Кръстева и Делян Пеевски. КТБ отвърна, че „твърдението на в. „Сега” не е вярно и че г-н Василев няма нито юридическа, нито икономическа връзка с Делян Пеевски и неговата майка”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com