Станишев: Всеки ден в ръцете на министрите гърмят бомби, заложени от ГЕРБ

19317
Станишев: Всеки ден в ръцете на министрите гърмят бомби, заложени от ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Идеята за този семинар възникна непосредствено след митинга, който ние проведохме в столицата преди няколко седмици. Смятам, че всеки един от вас е усетил енергията и желанието на нашите членове и симпатизанти, в името на каузата на България, в името на тези цели, които кабинетът си е поставил, да продължим заедно като силен отбор.

Това е заявил на откриването на семинара под надслов „Държавност. Икономика. Справедливост.” лидерът на БСП и председател на ПГ на КБ Сергей Станишев, съобщиха от пресцентъра на БСП.

БСП и ДПС си спретнаха семинар в Боровец за проблемите на държавата

Кризата с бежанците, решаването на проблемите с младежката безработица, антимонополното законодателство и преодоляването на тежката к...

„Изключително важно е на този семинар ние да формулираме основните ни задачи по всички важни направления в сферата на държавността и възстановяването на демокрацията, в икономическата област и във възстановяването на социалната справедливост в България”, каза още той. По думите му това е от голямо значение както за работата на кабинета, така и за работата на Народното събрание.

”Подходящ момент е и да обобщим резултатите, да направим етапна оценка на това какво сме свършили до тук, но най-вече да формулираме ясни задачи пред НС, правителството, да изработим план за работа по основните изключително важни за обществото теми, които са залегнали в темите на семинара”, допълни лидерът на БСП. „Бяхме наясно, още преди изборите и непосредствено след тях, че отърсването, излекуването на общественото ни, държавата ни от наследството на ГЕРБ няма да е лесно. Но смятам, че никой не е предполагал и не е имал представа за цялата картина в институционален, политически, обществен , финансов и социален план, което последва, в резултат от управлението на ГЕРБ”, каза още Станишев.

Той обясни, че една от целите е била да се развенчаят няколко мита, които ГЕРБ са налагали 4 години. „Единият мит беше за фискалната дисциплина. Наскоро излязоха данни на Националния статистически институт, които показаха, че ГЕРБ са похарчили, в общи линии, около 8 млрд. Повече, отколкото са събрали с данъци. В тази сфера наследството е тежко и всеки един, особено министърът на финансите, го вижда отчетливо и болезнено, тъй като всеки ден в ръцете на министрите, на премиера, гърмят бомби, заложени от управлението на ГЕРБ”, каза още Станишев. Той изрази мнение, че трябва много повече да се направи от гледна точка на общественото информиране за катастрофите и безобразията, корупцията по време на управлението на ГЕРБ. „Ние не търсим реванш или дискредитация на предишните управляващи, но трябва да кажем истината, защото ако не я кажем, отговорността за неслучени неща автоматично се прехвърля върху следващия кабинет”, добави лидерът на БСП.

„Всички ние преживяхме много тежък и стресов период на небивал натиск – медиен, дори физически. Мисля, че това трудно начало, през което минахме, е една много добра основа и много ни кали в последните месеци за по-нататъшна работа”, заключи лидерът на БСП Сергей Станишев.

Станишев се отказал от лекция в Лондон заради неудобна среща с български студенти?

Мотивите за отмяната на вчерашната лекция на лидера на БСП Сергей Станишев в Лондонското училище по икономика и политически науки (LSE)...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com