Стар колектор е причина за пропадането на бул. Хр. Колумб

3703
Стар колектор е причина за пропадането на бул. Хр. Колумб
Снимка: БГНЕС

Дефектиралият колектор под бул. „Христофор Колумб” e бил изграден още през 70-те години на миналия век. Заради повредата кръстовището с бул. "Брюксел" и ще остане затворен още четири-пет дни и подходът към "Дружба" трябва да бъде правен от алтернативни места.

Пътят към столичното летище ще бъде блокиран от задръствания през всичките празнични дни заради пропадане на земна маса в района.

65-годишен бе прострелян в София

Късно снощи в столицата 65-годишен мъж бе прострелян в автомобила си. Стрелбата стана малко след 20.00 часа недалеч от Западния парк, ...

Така точно когато столичани ще посрещат гости от чужбина за Великден, движението в района ще е затруднено от ремонтни работи.

Причината за транспортния хаос е свличане на зелени площи във вторник вечерта до платното на бул. „Христофор Колумб” при разклона на бул. „Брюксел”, предизвикано от повреда на стар колектор на „Софийска вода”, обяснява "Монитор". В резултат е прокопан огромен трап от над 8 метра дълбочина на пътното платно за отстраняване на аварията, като очакванията на Столична община са, че работите ще продължат поне 4-5 дни.

През този период движението по бул. “Христофор Колумб“ по посока жк „Дружба“ ще остане затворено, за да се гарантира сигурността на работещите екипи. Това обаче образува огромни задръствания по бул. „Брюксел“, който води до Летище „София“.

Затова от Столичната община и „Софийска вода” препоръчват алтернативни маршрути, по които хората да стигат до еърпорта и кв. „Дружба“. Единият е през „Цариградско шосе“ и зала „Арена Армеец“, а после по бул. „Цветан Лазаров“. Вторият вариант за шофьорите е да стигат до разклона за Панчарево и оттам покрай автокъщите да поемат наляво към бул. „Копенхаген“. Третата опция е да се минава по ул. „Димитър Пешев“ и после през кв. „Дружба“.

Промени в движението в София

Във връзка с 11-ата годишнина от присъединяването на България към НАТО в София ще има промяна на движението, съобщават от Столична общи...

Заради затворения пътен участък се променят и маршрутите на рейсовете 88, 204, 604.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com