Старозагорските села дейно участват в кампанията „За чиста околна среда 2014“

9959
Старозагорските села дейно участват в кампанията „За чиста околна среда 2014“

Селата в община Стара Загора активно участват в кампанията „За чиста околна среда 2014“, съобщи Агенция Фокус.

Почти половината от селата в община Стара Загора участват с проекти в обявената от Министерството на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) Национална кампания „За чиста околна среда - 2014 година“ на тема „Обичам природата – и аз участвам “.

Около 170 изсъхнали дървета в Старозагорски парк са премахнати

Близо 170 изсъхнали дървета от вида черен бор в парк ”М.М.Кусев”, Стара Загора, са премахнати, съобщи Агенция Фокус. От пр...

За реализиране на всеки от класираните проекти ще бъдат предоставени средства в размер до 10 000 лева ( с вкл. ДДС ). До обявения краен срок за получаване на заявленията в деловодството на ПУДООС - 21.02.2014 г., проекти са представили 24 села. Критериите за оценка и подбор на проектите включват и обществено участие – в т.ч. доброволен труд, подкрепа от гражданите , живущи в предлаганите за облагородяване райони , частни лица и фирми, неправителствени организации и др., както и оригиналност на идеите.

С най-висока оценка ще бъдат оценявани проекти, които в най-голяма степен показват приобщаване на гражданите към проекта, вменяване на дългосрочни задължения и постигане на определени резултати от участващите в проекта. Активно участие на жителите от съответното населено място, както при самото създаване на идеята, така и при подготовката за кандидатстване и изпълнението на предвидените дейности за реализацията му, също дават преднина при оценката.

Целта на кампанията е повишаване на екологичната култура и навлизане на съвременните тенденции в сферата на опазване на околната среда . С доброволния труд на гражданите ще се осъществи залесяване и зацветяване на почистени площи, създаване и възстановяване на зони за отдих, ремонтиране на детски и спортни съоръжения и други. Крайната дата за реализация на дейностите по кампанията е 28 ноември. Резултатите от извършеното класиране на постъпилите Заявления ще бъдат обявени в срок до 04 април на електронния сайт на Министерство на околната среда и водите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество