Стартира лотарията за зелена карта

14069
Стартира лотарията за зелена карта

Лотарията за зелена карта започва днес точно в 19 часа българско време, припомниха от американското посолство. Печелившите ще се сдобият с възможност да заминат легално за САЩ през 2014 г., предаде Стандарт нюз.

Всички желаещи да си опитат късмета за зелена карта имат един месец, за да кандидатстват. Те могат да направят това всеки ден на адрес www.dvlottery.state.gov. Последният срок за попълване на документите е 19 часа на 3 ноември. Процедурата не се заплаща, но не се приемат заявки за участие, изпратени по пощата, уточняват от посолството.

След попълването на формуляра участниците получават официален номер, с който ще проверят дали са изтеглени в лотарията за 2014 г. Резултатите ще бъдат публикувани отново на интернет сайта след 1 май 2013 г.
Уведомления до късметлиите няма да бъдат изпращани по електронната или обикновената поща.

Американското посолството предупреждава българите да не отговарят на писма или имейли, които съобщават, че получателят е спечелил от лотарията. Те със сигурност са изпратени от измамници. Държавният департамент е преустановил практиката да уведомява спечелилите чрез писма по обикновената поща и никога не е използвал електронната поща за тази цел. Всеки, който смята, че е жертва на измама, може да изпрати имейл на следната електронна поща: iv_sofia@state.gov.

Около 50 хиляди души кандидатстват за зелена карта през последните години, а около 1000 печелят виза. Статистическата вероятност даден кандидат от България да бъде изтеглен е около 2% или толкова, колкото е шансът да бъде спечелена тройка от ТОТО 2.

Редактор: Сияна Любомирова

Стотици българи продължават да емигрират

Стотици българи продължават да емигрират и да търсят спасение от кризата навън. Истински хит в момента е селскостопанската работа. Наби...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com