Столична община планира да приключи ремонта на бул. "Цариградско шосе" до 15 септември

18703
Столична община планира да приключи ремонта на бул. "Цариградско шосе" до 15 септември
Снимка: БГНЕС

Бул. „Цариградско шосе” е най-тежкото и най-натовареното трасе на територията на Столична община, затова няма как да бавим този ремонт. Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на традиционното пролетно почистване в столичният парк „Заимов”, предаде „Фокус”.

Фандъкова обясни, че миналата година са падали отломки от моста над 4-ти километър – съоръжението е станало опасно и затова е на първо място в Инвестиционната програма за тази година.

Отложиха ремонта по бул. "Черни връх"

Старта на ремонта на бул. "Черни връх" се отлага, съобщиха от Центъра за градска мобилност. "След подробен анализ на съществуващата си...

"Апелирам към всички, които могат да ползват алтернативни маршрути или метрото, или друг вид градски транспорт да го направят. За мен е важно да приключи цялостният ремонт до 15 септември, защото знаем, че тогава става още по-натоварено заради започването на учебната година", подчерта Йорданка Фандъкова.

„Ще се опитаме да направим по-добра организация, фирмите имат задължения да работя с удължено работно време – събота и неделя, без прекъсване, за да можем максимално да ускорим дейността. Давам си сметка, че много трудно, но няма друг начин – или можем да оставим всичко и да продължим да кърпим дупки и да се молим някой да не пострада”, каза още Фандъкова.

На въпрос за това дали не е грешка, че на възлови булеварди се започнаха ремонти почти едновременно, Йорданка Фандъкова отговори, че хората, които пътуват в определена посока, не минават едновременно на всички места.

"Ако искаме да подобрим инфраструктурата на града, е важно да се работи по-интензивно, защото иначе това означава да се планират дейности за 30 години напред, когато отново ще трябва да се правят цялостни проекти. Проектът за изграждането на естакадата на Семинарията започна отдавна, той е дългосрочен проект и ще приключи до средата на месец юли. От Инвестиционната програма в този район се ремонтира бул. „Цариградско шосе”. От тази програма ремонтираме и Лъвов мост, но все пак е в друга част на града, бул. „Мушанов”, който също е в друга част. Опитали сме се да разположим дейностите така, че все пак да остане алтернатива. Вчера обърнах специално внимание на „Метрополитен”, възложих им началото, стартът на строителството на новата метростанция на „Черни връх” и ул. „Сребърна” да бъде оставено за лятото, когато движението в София е облекчено, тогава предстои да приключи и ремонта на семинарията", подчерта тя. За мен е важно хората да виждат, че се работи, за това съм на място и в събота и неделя, за да проверявам лично, дали работят фирмите, допълни Фандъкова.

Започва ремонтът на "Цариградско шосе"

От днес, 27 март, започва въвеждането на временна организация на движението във връзка с рехабилитация на бул. "Цариградско шосе" от ...

Относно разпределението на средствата по Публичната инвестиционна програма Йорданка Фандъкова каза: „За мен най-важно е да има публичност при разпределението, защото това са проекти във всяко населено място, във всяка населена община и има нужда от такива средства. Всеки екип на общината е приготвил своите проекти и е важно да знаем по какви причини, може да не са добри проектите, но това трябва да се каже. Имам нужда от повече публичност и аргументация”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...