Столичната община проверява "Метрополитен" и два общински пазара

15466
Столичната община проверява "Метрополитен" и два общински пазара

Със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова започва проверка от "Вътрешен одит" в "Метрополитен" ЕАД, "Пазари Север" ЕАД, "Пазари Възраждане" ЕАД, както и в две общински дирекции -дирекцията "Приходи и администриране на местни данъци и такси" и дирекцията "Инженерна инфраструктура", съобщават от общината.

Проверките са част от годишния план за дейността на дирекцията "Вътрешен одит" за 2014 г., утвърден от кмета на Столичната община.

До март въвеждат в употреба новите 10 метровлака

До края на февруари – най-късно март ще бъдат въведени в експлоатация новите 10 метровлака. Това каза пред „Фокус” ин...

Годишният план включва извършване на общо 15 одита. Одиторите от дирекцията ще направят проверки и в още седем дирекции на Столичната община, в три Диагностично-консултативни центрове /"ДКЦ-30 - София" ЕООД, "ДКЦ-12 София" ЕООД и "ДЦ-6 София" ЕООД/, както и в районни администрации и Специализирания общински приватизационен фонд.

Ще бъдат извършени одити в 13 районни администрации. В районите "Овча купел", "Витоша" и "Искър ще се проверява дейността по осъществяване на процедури по реда на Закона за обществени поръчки. В районите "Панчарево", "Нови Искър" и "Кремиковци" ще се извърши одит на дейността по стопанисване, управление и контрол на земеделските земи от общинския поземлен фонд, на горите и земите от общинския горски фонд, както и по управление на повърхностните водни обекти през 2013 година.

В районните администрации в "Люлин", "Надежда", "Красна поляна" и "Искър" проверката включва дейността по отдаване под наем на нежилищни имоти - частна общинска собственост, през 2013 година. В районите "Триадица", "Младост" и "Люлин" ще се проверява дейността по организиране на спортни прояви на територията на София през 2013 година. През първото 6-месечие планът включва извършване на девет одита, а през второто - на шест.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com