X
 
 

Стопират поръчката за Национална детска болница

2284 1
photo of Стопират поръчката за Национална детска болница
Снимка: iStock/Guliver
Две жалби стопират поръчката за строителство на Национална детска многопрофилна болница. Оплакванията са подадени вчера, става ясно от справка в Комисията за защита на конкуренцията.

Камарата на архитектите обжалва решението министъра за откриване на инженеринговата процедура и иска от Антимонополната комисия с временна мярка да я спре.

Другият протест е от фирма „ВДХ“ АД (с предишно наименование „Водстрой 98“), която медийни публикации свързват с депутата Делян Пеевски.

Акционерното дружество обжалва решението на министъра от 26-ти юли, с което одобрява изменение и допълнение на първоначалното решение. То не е поискало временна мярка.

Предстои КЗК да реши дали да образува производство по жалбите, но това по всяка вероятност ще стане и поръчката се блокира за неизвестно време.

Само България и Румъния нямат система за проследяване на фалшиви лекарства

Освен България и Румъния всички останали страни членки на ЕС са въвели европейската система за проследяване за фалшифициране на лекарст...

Припомняме, че процедурата за проектиране и изграждане на Национална многопрофилна детска болница бе обявена в първата половина на миналия месец с прогнозна стойност 79,5 млн. лв. без ДДС (95,4 млн. лв. с ДДС).

Планирано е да се довърши започнатото преди години строителство на Националната педиатрична болница в територията на УМБАЛ „Александровска“.

Сегашният строеж се състои от два основни 12-етажни корпуса и шест 3-етажни. Общата разгъната застроена площ е 47 156 квадратни метра.

Избраният изпълнител трябва да реконструира съществуващата сграда и да построи два нови корпуса.    

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално