Стотици почетоха първата годишнина от кончината на Димчо Михалевски

13537
Стотици почетоха първата годишнина от кончината на Димчо Михалевски
Снимка: БГНЕС

Над 150 приятели, съмишленици и роднини почетоха първата годишнина от смъртта на инж. Димчо Михалевски в Кърджали.

Паметта на бившия зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството и депутат от 41-то и 42-то Народно събрание почетоха и зам.-председателят на БСП Драгомир Стойнев, депутатите Дора Янкова, член на ИБ на БСП, д-р Емил Райнов, както и ексдепутатите Петър Курумбашев и Милко Багдасаров, съобщиха от пресцентъра на БСП. Сред гостите от Смолянско бяха и общинският лидер на БСП – Златоград Емил Хумчев, лидери от Старцево и общинският съветник от БСП – Чепеларе Панталей Мемцов. Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис също бе сред официалните гости.

Почина депутатът от БСП Димчо Михалевски

Депутатът от БСП Димчо Михалевски внезапно е починал в Истанбул, предаде БГНЕС. ПГ на Коалиция за България са излезли потресени от каби...

Множество приятели на Михалевски от цяла България се събраха в църквата "Св. Георги", където бе отслужена панихида от отец Петър. След това множеството се поклони пред гроба на големия строител и политик на централните гробища в града край Арда.

"Винаги ще помним инж. Димчо Михалевски с неговия несломим дух и енергия. Той липсва на цяла България. Родопите изгубиха най-големия си закрилник в нашето съвремие", заяви след поклонението депутатът Дора Янкова. Тя подчерта, че в България няма човек, който да не знае името му, а в Родопите той ще остане завинаги с десетките инфраструктурни проекти, реализирани или оставени за изпълнение от него. "Той ще бъде винаги с нас, когато пътуваме през граничните пунктове с Гърция при Златоград и Маказа, ще го помним вечно с яз. "Пловдивци", с разкритата наново болница в Девин, водоснабдяването и благоустрояването на Пампорово, както и геотермалната вода в Златоград. Незабравима ще бъде и помощта му за възстановяване на Смолянска област след наводненията през 2005г. Няма да забравим неизчерпаемата му жажда за развитие и справедливост", каза още Янкова.

Инж. Димчо Михалевски почина на 18 февруари, 2014г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кой става ротационен председател на СЕМ за 6 месеца
Кой става ротационен председател на СЕМ за 6 месеца

Габриела Наплатанова встъпва в длъжност от днес като временно изпълняващ длъжността председател на Съвета за електронни медии (СЕМ), предава...