Студентите разединени за прекратяването на окупацията, решават тази вечер

14535
Студентите разединени за прекратяването на окупацията, решават тази вечер

„Ранобудните студенти” ще решават тази вечер с гласуване дали да остане пълната окупация на Ректората на Софийския университет, каза Станислав Касчийски, един от „Ранобудните студенти”, предаде Фокус.

„Няма категорично решение да се прекрати окупацията и довечера ще положа всички усилия окупацията да продължи”, каза Касчийски.

МВР коли опитват да си проправят път през защитената зона на НС

Протестиращите блокираха полицейски коли, които се опитаха да влязат в защитената зона на НС. Това стана откъм входа от северната стран...

По думите му има такива настроения в залата - за прекратяване на окупацията, но като цяло залата не е твърда в решението си, както и щабът не е твърд в решението.

„Личното ми мнение за студентите от Юридическия факултет е, че ако могат да търпят това, което се случва навън, а не могат да търпят това, което се случва в университета, това е много жалко за тях”, обясни Станислав Касчийски.

В същото време стана ясно, че студенти от Юридическия факултет са готови да излязат на протест, ако окупацията попречи на държавната изпитна сесия. Това каза Николай Димитров, студент шести курс Право – задочно обучение. „Ние сме против окупацията поради простата причина, че според нас като форма на протест не бива да бъде прилагана, тъй като нарушава както нашите права, така и правата на другите колеги, които в крайна сметка са били добросъвестни спрямо университета и цялото ни общество”, каза той.

„От 95 години държавните изпити, които са за завършване на специалностите Право и Международни отношения, се провеждат в ректората. Отделно от това, самите изпитни комисии, които изпитваха, бяха изнервени, както от новата обстановка, така и от това, че трябва да в последния момента да търсят нови зали”, обясни Николай Димитров.

Нови сблъсъци на протеста, още един човек бе арестуван

Напрежението на студентския протест срещу управляващите отново ескалира. Сблъсък между полиция и протестиращи имаше на ул. "Оборище", п...

„От тази несигурност ние сме засегнати. Другият месец на 6 декември също има изпит по Публични и правни науки. Ако отново ще се проведе по този начин, ние сме готови да излезем на протест. След като и те могат, и ние можем”, заяви Димитров. „Аз не оспорвам исканията им. Аз оспорвам действията им. Исканията им са нещо отделно поради простата причина, че всеки един протест се крепи на определени искания и до колко те са основателни, само времето ще покаже”, обясни Николай Димитров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com