Свалят прага на инвестицията за чужденци, които искат българско гражданство

985
Свалят прага на инвестицията за чужденци, които искат българско гражданство
Снимка: БГНЕС

Свалят прага на инвестицията, която чужденец трябва да направи в недвижим имот, за да получи гражданство. Тя ще е вече 100 000 лева, а не 600 000, както беше досега. Това решиха народните представители днес, 15 май, с промени в Закона за чужденците в република България.

От БСП заявиха, че това е лобистка поправка и ще предложат промяна на текста между първо и второ четене. Заместник вътрешният министър Красимир Ципов обаче посочи, че тази промяна е съгласувана със службите, а и само двама чужденци досега са получили гражданство, след като са инвестирали в имоти, предаде БНР.

Българите в Македония алармират Борисов за масови откази на българско гражданство

Българският културен клуб в Скопие призовава за отстраняване на закононарушения в процеса на придобиване на българско гражданство. Това...

С поправките в закона, визи за дългосрочно пребиваване ще се получават и ако кандидатствалите са разкрили десет работни места на пълно работно време. По този начин се гарантира, че правото за пребиваване ще получат само лица, действително осъществяващи търговска дейност, а не само онези, които са регистрирали търговско дружество.

Депутатите дадоха възможност на чужди граждани от български произход да получават статут на постоянно пребиваване в страната. Промените стават окончателни след приемането им и на второ четене.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com