X
 
 

Свързан ли е известен ъндърграунд български "герой" със скандала с либийския кораб?

22280 10
Свързан ли е известен ъндърграунд български "герой" със скандала с либийския кораб?
Снимка: БГНЕС
Свързвана с Ивайло Борисов-Ториното охранителна фирма е била замесена в акцията, с която точно преди коледните празници бяха сменени собствеността, екипажът и името на либийския танкер "Бадр", твърди в свой авторски материал сайтът за разследваща журналистика "Биволъ".

Ториното се "прочу" преди две години, след като негови хора пребиха жестоко с палки лекоатлетката ни Мария Димитрова и съпругът ѝ на Околовръстното шосе в София.

Официално стартира разследване заради скандала с либийския танкер

Окръжна прокуратура – Бургас образува досъдебно производство, което касае казусът заради който Либия реагира дори пред ООН, че Бъ...

Според "Биволъ" сега акцията по "превземане" на либийския плавателен съд е водена от полицая от специалното подразделение Александър Лонгочев, който е известен с прякора си Саша Белов - на името на главния герой от популярната руска телевизионна поредица "Бригада". Лонгочев обаче работел и за охранителната фирма "Bashev Security&Team", която е свързвана с Ториното. А показания, че точно Лонгочев е водачът на въоръжената бригада от служители на "Гранична полиция" и "Морска администрация", която се е качила на борда на "Бадр" и е изгонила либийския му екипаж, е дал либийският капитан на кораба - Абдула Абдул Джалил. Той твърди, че е заплашван с оръжие и буквално е изритан от борда на танкера.

Припомняме, че вчера (11 януари) стана ясно, че започва официално разследване срещу частния съдебен изпълнител Тотко Колев, който всъщност е пряко отговорният за акцията. Той е обвиняем и по друг случай - когато определя имотна собственост на община Несебър за частна. Сега Колев се е задействал да вземе кораба, защото е актив за покритие на ипотека и това е подписано от гръцкия нотариус Йоана Андреадаки. Тя обаче отрича да е подписвала такъв документ.

Междувременно Панама, под чийто флаг сега плава "Бадр" (със сменено име "Бдин) е стартирала процедура за отмяна на регистрацията на кораба като съд, плаващ под панамско знаме. Освен официален протест от страна на Либия, друга причина е намесата на "Bashev Security&Team", която е нямала разрешение от Панамската морска администрация за осъществяване на такива действия. Ако панамското знаме на "Бадр" бъде свалено, то корабът не може да влезе в нито едно пристанище по света, защото ще се счита за отвлечен и тогава всеки военен кораб, който го срещне в която и да е точка на света, може да го атакува и превземе.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 2 потребители
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Не се джафкай с хората в сайта Ивайло, иначе ще те сравняват с другия Ивайло охарактеризиран по-горе . Просто е трябвало да напишеш : "Свързан ли е известен български ъндърграунд "герой" със скандала с либийския кораб?" а ъндърграунд герой да промениш с герой от подземния свят или нещо подобно .
 • Бат Илия 4.1 Бат Илия преди 1 година Профил на трол?
  Ами то политици и журналя превърнаха българския език в клоака (мръсен канал) ! То да беше само ъндърграунд и уикенд, ами вземете който и да е екземпляр от която и да е "медия" и ще отчетете поне 30% все "нови" български думи . Ами като няма кой да се погрижи за българския език и за тези "нововъведения" да им щтракне катинарчето .
  : 0 !
 • Анонимен 4.2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Стига с тази дума грижи, след като един прасегледач от Банкя е чел само една книга ...
  : 2 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Не само правописа, но и какво е това "ъндърграунд"?! На български от столетия на български се подземен, подземие. Дори едноменния филм (Сърбия, Чехия, Унгария...) на сръбски се казва "Подземие". Quo vadis, Българийо, с такива неграмотници. Пък циганите били неграмотни.
 • Той 3.1 Той преди 1 година Профил на трол?
  Ти си същия неграмотник .прочети си пак текста .
  : 6 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Ало авторе, смени словореда на заглавието бре. Имаш ли 7-ми клас? Имаш .... по документи.
 • Ивайло Ачев 2.1 Ивайло Ачев преди 1 година Профил на трол?
  Ще си помисля, ако кажеш къде си изпуснал запетайка в съвета си!
  : 8 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Абе нема ли да азапти престъпника Борисов!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  ЗА ВСИЧКО ЛИ ТИ Е ВИНОВЕН БОРИСОВ .
  : 26 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  „Моите кучета са точно като българите – здраво трябва да се държат”, изцепи се Боко пред гражданите на Созопол.
  : 0 !
Последно в Актуално