Събраха парите за мюсюлманския молитвен дом в "Столипиново"

3986
Събраха парите за мюсюлманския молитвен дом в "Столипиново"
Снимка: БГНЕС

Сумата от 500 000 евро, която е нужна за построяването на социален мюсюлмански молитвен дом в ромския квартал „Столипиново“ в Пловдив е събрана, научи Дарик.

От организацията с нестопанска цел, носеща името Мюсюлманско сунитско ханефитско изповедание, обясниха, че строежът ще започне през пролетта на 2016 г., тъй като основният дарител, който по думите им е българин, в момента е болен, а и сезонът не е подходящ за първи копки.

Обвиниха трима от "Столипиново" за укриване на мигранти

На трима души от пловдивския квартал "Столипиново", в чиито домове снощи са открити 18 незаконни мигранти от Афганистан и Сирия, са пов...

Социалният молитвен дом, който ще бъде построен на ул. „Батак“, ще разполага с компютърна зала, зала за молитва, трапезария за социално слаби, безплатен медицински център с лекар и зъболекар, както и търговска част, с която да се плащат консумативи като ток и вода.

Отделно сградата ще разполага и със зала за събрания и срещи за 200 души, обществена баня и учебна зала. Според бившия главен мюфтия Недим Генджев, който е председател на организацията, в молитвения дом няма да бъдат допуснати радикални течения на исляма, тъй като мюсюлманско сунитско ханефитското изповедание е „най-ортодоксалното течение на исляма“.

„В молитвения дом няма да има имами, които са обучавани в чужбина, всички ще бъдат или от средните мюсюлмански училища в България или от Ислямския институт“, каза още той.

Генджев допълни още, че проповедите ще бъдат на три езика - арабски, български и турски.

Полицията щурмува Столипиново заради нелегални имигранти

20 мъже - нелегални емигранти, са задържани при акция на Криминална полиция в пловдивския квартал "Столипиново", която приключи преди м...

Идеята за строежа на този социален молитвен дом Недим Генджев сподели още през 2010 г., но по онова време имаше само закупен парцел без готов проект за сградата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com