Съдия Даниела Врачева: Вълчо Арабаджиев трябва да бъде освободен

18418
Съдия Даниела Врачева: Вълчо Арабаджиев трябва да бъде освободен
Снимка: Личен архив

Магистрат по едно от най-коментираните дела напоследък се застъпи за подсъдимия. Съдия Даниела Врачева е категорична по казуса с Вълчо Арабаджиев и обяви, че той трябва да бъде освободен.

Според нея, прокуратурата разполага само с косвени доказателства. Тя призна, че недоумява как е възможно в досъдебното производство да не е направено нищо за 5 месеца в посока да се представи доказателство. Заради това, Вълчо Арабаджиев трябвало да бъде освободен без каквато и да е мярка за неотклконение. Прокурорът по делото без никаква връзка с процеса изложи фактология, свързана с високите заплати, получавани от родителите на Вълчо Арабджиев в Захарен комбинат - Пловдив - действие, което по никакъв начин не нарушава закона. След продължилото осем часа заседание на съда, пред Сашо Диков адвокатът на задържания Илиян Василев коментира, че когато има състав от трима съдии има и лице докладчик, който има задължението да проучи много детайлно и обстойно делото.

Вълчо Арабаджиев остава в ареста

Хотелиерският наследник Вълчо Арабаджиев остава в ареста, съобщава Нова телевизия. Това реши Апелативният специализиран съд след прод...

"Да изготви проект за становище, който трябва да изложи пред останалите съдии и те да се запознаят подробно с него. В делото срещу Вълчо Арабаджиев този докладчик е именно съдия Врачева, която изложи особено мнение. То не беше просто за изменение на задържането, а изобщо за отмяна – за оставяне на Вълчо Арабаджиев, без никаква мярка. Това се прави когато няма дори минимални доказателства, за да бъде задържан", убеден е Василев. “С другите две съдийки, формиращи мнозинството, не обсъдиха нито едно конкретно доказателство. Отне им шест часа, за да съставят два листа с пълни безсмислици. Това не е правосъдие”, обяснява юристът.

Той е убеден, че 2/3 от тяхното становище беше обосновано на тази медицинска експертиза: "Очакваха аз да споря с вещите лица. Дай боже да се случи някой честен професионалист, като Врачева да попадне в състава и да формират мнозинство. Само че нея ще я смачкат. Зрънце останаха хората в съда, които застават с името си, заявяват становища и ги защитават", твърди Илиян Василев.

Той не изключва да последва атака срещу Врачева заради позицията, която е изразила: "Утре ще прочетете по някои сайтове колко скандална е съдия Врачева, колко скандален е адвокат Василев и как защитават бандити и това ще формира общественото мнение и никой няма да се интересува какви са доказателствата. Никой!"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...