Съдът възстанови Общинския съвет на Павел баня, който бе разпуснат безпрецедентно

6653
Съдът възстанови Общинския съвет на Павел баня, който бе разпуснат безпрецедентно

Административният съд в Стара Загора спира решението на Общинската избирателна комисия в Павел баня от 22 юни, с което бяха прекратени предсрочно правомощията на целия общински съвет.

Първото заседание по делото, образувано по жалба на председателката на общинския съвет Христина Петрова, е насрочено за 6 октомври.

Безпрецедентно: Прекратиха правомощията на целия Общински съвет на Павел баня

С решение от петък на Общинската избирателна комисия в Павел баня са прекратени предсрочно правомощията на целия Общински съвет, съобща...

До приключване на делото на практика общинският съвет в Павел баня е законен и може да взема решения. От 22 юни досега той е провел две заседания. Според председателката му Христина Петрова и без определението на административния съд, жалбата, внесена от нея и други общински съветници, спира решението на общинската избирателна комисия за предсрочно прекратяване на техния мандат. Насроченото за днес заседание на избирателната комисия в Павел баня, на което трябваше да бъде избран нов общински съвет, няма да се състои, съобщи пред БНР Цанка Христова-председател на комисията. В законния седемдневен срок тя ще обжалва определението на административния съд в Стара Загора пред върховния.

Без действащ общински съвет в Павел баня не биха могли да се проведат изборите през октомври, защото само с негово решение може да бъде назначен временен кмет на общината, който да подпише изборните книжа. Не би могла да започне и учебната година, защото само местният парламент одобрява делегираните бюджети на училищата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com