Танов: Неизпълнението на приходите от митниците ще достигне 1 млрд. лв.

9367
Танов: Неизпълнението на приходите от митниците ще достигне 1 млрд. лв.
Снимка: БГНЕС

Досега неизпълнението е около 500 милиона лева, но системата на Агенция „Митници” е доста консервативна и затова съм убеден, че до края на годината то ще достигне между 800 и 1 милиард лева. Това каза пред Нова телевизия Ваньо Танов.

Той посочи, че приходите от данъци и акцизи намаляват през последните две години и това ще ограничи парите в държавния бюджет, които са крайно необходими за изпълнение на социални и обществени нужди.Според бившия шеф на митниците, възможно е да се навакса част от неизпълнението само ако служебното правителство предприеме необходимите мерки. „По мое време имахме най- голям ръст в приходите”, допълни Танов.

След още 10 дни НС дава на прокуратурата всичко, което е научило за Мишо Бирата

Временната анкетна комисия „Мишо Бирата” приключва работа на 10 април. Ще изпратим всички уточнени от нас факти по случая н...

Той отдаде намаляването на приходите на връщането на старите контрабандни схеми и отказа от нововъведенията по границите. Според него, митническото разузнаване и мобилните групи единствено сега могат да проверяват съмнителни отвари, а те получават разрешение от София.

„Не може да се изчакват седмици и месеци да се получи такова разрешение, а и където има фирми, близки до властта, такова разрешение не се дава”, допълни бившият митничар номер 1. Той посочи като пример факта, че особено тревожно е състоянието на пазара за горива, където се забелязва масиран внос на масла и намаляване на плащания от "Лук Ойл- България" ДДС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com