Тапа на "Витиня" в посока София изнервя шофьорите в голямото прибиране

5908
Тапа на "Витиня" в посока София изнервя шофьорите в голямото прибиране

Голямото прибиране след поредицата от четири почивни Великденски дни към София и големите градове е в разгара си. Към 16,30 часа от полицията съобщават, че постепенно се засилва трафикът по основните пътни артерии на страната и на входовете на големите градове. Интензивно е движението по автомагистралите "Тракия" и "Хемус". В района на тунел "Витиня", посока към София, движението е затруднено и автомобилите се придвижват със забавена скорост. Натоварено е движението и в столичния град, като пикът на автомобилния поток се очаква да е около 17-18 часа.

От 14,00 часа до 20,00 часа отново в сила е ограничението на ТИР-ове по магистралите и част от първокласните и второкласните пътища.

Чудовищен трафик на магистрала "Хемус", голямото прибиране към София започна

Чудовищен е трафикът на автомагистрала "Хемус". Огромното натоварване на движението започна още от сутринта, за да стигне кошмарни разм...

Кореспондентът на БГНЕС от Благоевград предаде за много интензивен трафик по главен път Е-79 в района на Симитли. Първата тапа е при навлизането на Е-79 на пътуващите, почивали в Банско. Пътните полицаи пропускат на етапи прибиращите се от Банско и тези от Кулата, Сандански и Гърция. Втората тапа е при село Железница, преди навлизането в тунела.

Над 300 хиляди автомобила се очаква да се приберат в София в края на днешния последен почивен ден. Служителите на пътната полиция призовават за стриктно спазване на правилата за движение и толерантност на пътя.

От днес до 19 април е в сила и акцията по инициатива на европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL във всички държави-членки. Полицейската статистика сочи, че превишената и несъобразена скорост продължава да е основната причина за най-голям брой катастрофите по вина на водачите в страната през миналата година. По този показател са настъпили 2566 (38%) от тежките ПТП, при които са загинали 318 (52%) и са ранени 3293 (39%) души. През цялата 2014 година за превишена скорост са установени 123 067 нарушения. По този показател данните за страната са над средното ниво в сравнение с държавите-членки на Европейския съюз.

По време на проверките, освен за нарушения на скоростния режим, проверки ще се извършват и за валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите.

Огромен трафик запуши магистрала "Струма" към Дупница

Огромно задръстване се е образувало на изхода на магистрала "Струма" към Дупница, по посока Кулата, съобщи БНР. Колона от автомобили се...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com