Температурите днес надминаха 33 градуса

5581
Температурите днес надминаха 33 градуса
Снимка: Thinkstock

Тази година Гергьовден в цялата страна беше слънчев и топъл, на места живакът удари дори летни стойности.

33,2 градуса са най-високи температури измерени днес и те са в градовете Гоце Делчев и Велико Търново, съобщиха от НИМХ за БГНЕС.

В Кюстендил са измерени също почти летните 32.8 градуса. 32.4 градуса пък са достигнати в традицонно най-топлия град у нас – Сандански. Софиянци са се радвали също на над 30-градусови температури. В столицата живакът в термометъра достигна 31.2 градуса. За пловдивчани времето също бе приятно топло със своите 29. 6 градуса. В останалата част от страната температурите също напомнят за идващото лято със стойности между 27 и 32 градуса.

Само край морето температурите все още не са достигнали толкова високи стойности. По Черноморието градусите бяха около 17 – 18. Приятен ден преживяха и планинарите - на Мургаш са измерени 20.5 градуса, на Черни връх 15.3, на Ботев 11.4. на Мусала 9,2, Рожен 22 градуса.

На този ден най-високата температура е измерена през далечната 1973 година в с. Бръшлян, Югоизточна България. Преди 42 години живакът в термометъра там показвал 39,5 градуса.

От утре се очаква обаче времето да смени своя характер. Вятърът от северозапад ще се усили, ще е умерен и с него температурите ще се понижат, като максималните ще са предимно между 23 и 28 градуса.През страната ще премине студен атмосферен фронт. Сутринта от запад облачността ще увеличи и около и след обяд на много места ще има значителна купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, по-интензивни и придружени с гръмотевици в следобедните часове. Минималните температури ще са между 13 и 18 градуса.

Месец март бил най-горещият от 1880 г.

Месец март е бил най-горещият от 1880 г., откакто учените са започнали да записват данните през 1880 г. Това съобщава Daily Mail. Отче...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com