Тодорова: Цените на американските централи трябва да бъдат предоговорени

29421
Тодорова: Цените на американските централи трябва да бъдат предоговорени
Снимка: БГНЕС

С решение на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране от днес природният газ поевтинява символично с 0,05%. Така през първото тримесечие на новата година 1000 куб. м синьо гориво ще струват 603,14 лв. без акциз и ДДС.

От „Булгаргаз" настояваха за увеличение с повече от 12 лв. за 1000 куб. м газ, но искането не бе одобрено.

Възможно е токът да поскъпне от април

Токът няма да поскъпва от януари. Това вероятно ще се случи от април, ако няма реализирани реформи. Коментарът направи шефът на ДКЕВР С...

Пред БНР председателят на ДКЕВР Светла Тодорова прогнозира ново поевтиняване на газа през април: „Намаляването на алтернативните горива се случи през последното тримесечие, а ако те се запазят такива, каквито са в момента, ще бъдат две тримесечия включени в цените. Колкото по-голям период с ниски цени се включва, толкова по-голямо е очакваното намаление. По чисто обективни причини би трябвало да намалее".

Председателят на държавния регулатор заяви, че токът за бита ще поскъпне отново през юли или още през април. С колко - ще зависи от реформите в енергийния сектор.

Светла Тодорова изтъкна необходимостта от предоговаряне на цените от американските топлоцентрали и преструктуриране на Националната електрическа компания.

Тенденцията от последните месеци за поевтиняване на основните горива на международните пазари продължи и в последния ден на 2014 година. Февруарските фючърси на американския лек суров петрол загубиха 85 цента от стойността си и се търгуваха в Ню Йорк за 53,27 долара за барел.

ДКЕВР ще откаже на "Булгаргаз" да повишава цената на газта

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще откаже на „Булгаргаз” да повиши цената на синьото гориво от Нова годи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com