X
 
 

"Топлофикация-Перник": Парното и топлата вода в Перник са под въпрос

2634 0
photo of "Топлофикация-Перник": Парното и топлата вода в Перник са под въпрос
Снимка: БГНЕС
От "Топлофикация-Перник" разпространиха отворено писмо до властта по повод вчерашното спиране на две от мощностите на централата, съобщиха от ТЕЦ-а.

"Обръщаме се към Парламента на Република България, Министерство на околната среда и водите, Министерство на енергетиката, Комисия за енергийно и водно регулиране, Община Перник и всички жители на град Перник.

МОСВ, ДАНС, МВР, прокуратурата, РЗИ и РИОСВ се заемат със замърсяването на въздуха в Перник

"Ще предприемем комплексна проверка на всички индустриални обекти в Перник за установяване на източника на замърсяване на въздуха в гра...

Във връзка с наложената на „Топлофикация Перник“ АД безсрочна принудителна административна мярка от страна на Министерство на околната среда и водите, Ви уведомяваме, че „Топлофикация Перник“ АД в качеството си на производител на електрическа и топлинна енергия не може да гарантира:

• Завършване на одобрената ремонтна програма на Дружеството в определените срокове

• Сигурността на доставките на основното гориво за обезпечаване на предстоящия отоплителен сезон за неопределен период от време

• Доставките на битова гореща вода и топлинна енергия във всички учреждения и в домовете на жителите на гр. Перник

„Топлофикация Перник“ АД не е единственото индустриално предприятие, функциониращо на територията на град Перник.

В Перник се съмняват, че властите крият и пазят ТЕЦ-а на Ковачки за горене на боклуци

Протест в Перник заради горене на боклуци в местния ТЕЦ „Република”, който де факто е на Христо Ковачки. Късно снощи, в ТЕЦ...

Считаме, че не е редно да се рискува сигурността на отоплението на град Перник за сметка на невъзможността на Министерство на околната среда и водите да решат възникналите в района проблеми.

„Топлофикация Перник“ АД ще потърси правата си по съдебен ред, включително и срещу институциите, които са отговорни за спирането на работата на съоръженията на Дружество!", пише още в писмото на "Топлофикация-Перник".

Припомняме, че Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Перник издаде принудителна административна мярка за спиране на дейността на парогенератори 4 и 5 на „Топлофикация - Перник“.

Мярката е наложена заради установено използване на неразрешен вид гориво – биомаса, в нарушение на издаденото комплексно разрешително на дружеството. Спирането ще бъде извършено, като се преустанови подаването на горива към котлите с цел принудително извеждане от експлоатация. Срокът на действие на мярката е до изпълнение на условията на действащото комплексно разрешително.

Във връзка с разпореждане на главния прокурор на Република България Сотир Цацаров Министерство на околната среда и водите (МОСВ) предприе незабавни действия за извършване на проверки на място в „Топлофикация – Перник“ АД, ТЕЦ „ Бобов дол“ ЕАД, „Топлофикация – Сливен“ ЕАД и ТЕЦ „Брикел“ ЕАД. Проверките се извършват от командировани служители на Регионални инспекции по околната среда и водите, които са различни от тези, на чиято територия се намират проверяваните дружества.

Авария на ТЕЦ-а в Перник замърси р. Струма

Авария в багерна помпена станция при ТЕЦ "Република" в Перник е причинила замърсяване на река Струма, съобщиха от Регионалната инспекци...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 17 ноември

Овен Тази неделя се огледайте в очите на другите. Понякога не ни е нужно огледало, за да разберем как изглеждаме. Телец Днес не поставяйте...