Тотото с изцяло ново ръководство, Христо Йовов и Гошо Гинчев са вътре

14168
Тотото с изцяло ново ръководство, Христо Йовов и Гошо Гинчев са вътре
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Българския спортен тотализатор е изцяло сменено, обяви пред журналисти в парламента финансовият министър Владислав Горанов.

Макар че рокадата бе анонсирана от Горанов, тотализаторът по закон е отговорност на спортното министерство и смяната е станала със заповед на министър Красен Кралев.

Горанов не носел отговорност за спазването на Закона за хазарта

Законът за хазарта не дава задължения на министъра на финансите да следи за спазването на закона, както и други ангажименти по него. Т...

"Доколкото ми е известно, има двама членове на управителния съвет, които в миналото са известни като успешни футболисти. Има двама експерти от Министерство на финансите - директорът на дирекция "Данъчна политика" Людмила Петкова и началник на отдел в дирекция "Данъчна политика". За директор на дружеството е предложен висш експерт от "Информационно обслужване", каза Горанов.

По-късно стана ясно, че новият изпълнителен директор се казва Любомир Стефанов Петров. Той има богат професионален опит в сферата на технологиите, бизнес развитието и продажбените процеси. От януари 2018 година е директор на Дирекция „Търгове и процедури“ в Информационно обслужване АД. Предишният му професионален опит е свързан с „Телелинк България“ ЕАД, където е бил търговски директор и мениджър бизнес развитие.

Освен Людмила Петкова от МФ в управата на тотото влиза и Валентин Точев от същата данъчна дирекция. Единият от спортистите в новата управа е бившият футболист от "Левски" Христо Йовов, който бе кандидат на ГЕРБ за кмет на Своге.

Шефът на държавното тото се оплака, че не било честно бизнесът на Божков да го побеждава с маркетинг

Не се получи така – взимаме от Божков и даваме на тотото. Спортният тотализатор е на пазара от 63 години, а игрите на г-н Божков ...

Другият е Гошо Гинчев.Той е роден през 1969 г. Има бакалавърска степен по “Стопанско управление” от Великотърновски университет “Св. св. Кирил и Методий”. Той е бивш национален състезател по футбол на България, участник на Световното първенство през 1998 г. и Европейското първенство през 1996 г. От 2004 до 2007 г. е спортно-технически директор на ПФК “Берое” Стара Загора. От 2015 г. до 2017 г. е член на УС на ПФК “Левски” София. В момента е председател на Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз и член на УС на “Академика-2011”.

На въпрос кое е наложило тази смяна, министър Горанов уточни, че преценката на министъра на спорта е, че е необходима нова свежа управленска мощ.

Рокадата бе очаквана след въвеждането на държавен монопол върху лотарийните игри с промени в Закона за хазарта и закриването на частните лотарии.

И Кралев се притесни от промените в Закона за хазарта

Опасение относно идващите от Спортния тотализатор приходи в бюджета на Министерството на младежда и спорта (ММС) изрази спортният минис...

Доегашният директор на тотализатора Дамян Дамянов даде само едно интервю след промените, от което стана ясно, че новата ситуация е неочаквана за тотализатора и тепърва той ще избистря стратегията си.

Занапред тотото ще може да продава лотарийни билети само в свои или наети пунктове, специално обозначени за целта и работещи с персонал на БСТ. От думите на Дамян Дамянов стана ясно, че няма как държавният тотализатор да развие лотарийните игри до мащабите на частните компании, но не е ясно дали новото ръководство няма да си постави по-амбициозни цели.

Все още не са сключени договори за управление с новите началници на тотото и те не са вписани в Търговския регистър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

24 май ще бъде Ден на България във Ванкувър, провинция Британска Колумбия

Коментар №3 на седмицата: Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Коментар №2 на седмицата: Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Коментар №1 на седмицата: Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com