Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Транспортните работници ще се включат в протеста на превозвачите на 17 май

15 май 2018, 12:25 часа • 911 прочитания

Ще се включим в протеста на превозвачите на 17 май, с колкото можем от своите членове. Това каза Александър Стамболийски, председател на Синдикална конфедерация „Съюз на българските транспортни работници“.

„Нашата позиция е същата като тази на превозвачите, въпреки че сме синдикат. За нас е важно да не допускаме да има загуба на работни места на първо място, тъй като в „пакета за мобилност“, който следва да се регламентира, е ясно записано, че командировъчните на шофьорите ще бъдат повишени при престой в чужбина, ще се спазват определените часове и т.н. Нашите условия реално са изпълнени и поради тази причина по никакъв начин не можем да не подкрепим превозвачите и техните искания рестрикциите към тях да бъдат отменени, още повече, че в новия пакет „мобилност“ ясно се разписва и това, че се запазва изконното право на шофьора той сам да решава по какъв начин да прави своите почивки. Поради тази причина ние заставаме зад българските превозвачи, за да нямаме проблеми с работните места след това“, заяви той.

Александър Стамболийски допълни, че е важно Европа да чуе, че бизнесът в България трябва да се запази, за да може да се запазят и работните места, предаде Фокус.

По думите му идеята им е не да налагат мнението на превозвачите върху самите шофьори, а да подкрепят правилата на работа в собствената ни страна.

 

 

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес