Трети ден не могат да открият телата на загиналите край Винево

15030
Трети ден не могат да открият телата на загиналите край  Винево
Снимка: БГНЕС

И третият ден от акцията по издирването на телата на пометените от водния ад в село Винево приключи към 18.30 часа без резултат. Областният управител на Хасково свиква щаб.

С близо 50 сантиметра е спаднало нивото на водата в близкия язовир "Родопи", източването му започна вчера в късния следобед. През цялото време на изпускането на водата спасителни екипи са претърсвали с дълги пръти дъното на водоема, но и днес не са се натъкнали на телата на тримата Рамаданови.

"Не можем да кажем, че сме изгубили надежда, телата трябва да бъдат намерени, за да бъдат погребани. Все още не водолазите не могат да се включат, евентуално в понеделник коритото на язовира ще е пригодно за гмуркане", заяви кметът на Винево Фикрет Иса.

В момента областният управител на Хасково Кадир Исов е на мястото на инцидента със заместниците си, както и с общинското ръководство на Минерални бани. Утре в общината ще бъде сформиран съвещателен щаб, за да се върне селото от шока към нормалния си ритъм, както и да се набележат мерки за продължаване на издирването на загиналите, посочи той.

"Днес в 14.30 часа кацнах от чужбина у нас, затова едва сега оглеждам ситуацията. Мисля, че дори мостът да не беше повреден, високата приливна вълна е нямало начин да не помете семейството с автомобила", посочи областният управител. Исов заяви, че ще се наложи съгласуване и с община Черноочене заради рушащ се мост преди село Лясково, който според него е другата невралгична точка, застрашава живота на населението.

Утре в 8 часа акцията ще бъде подновена, а водата ще бъде контролирано изпускана от южната страна на язовира. Необходимо е нивото да спадне до 1 метър, заблатеният участък да се почисти, за да облекчи претърсването.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com