Три големи протеста в София днес

18539
Три големи протеста в София днес

Три големи протеста ще блокират днес центъра на София. Студенти, синдикалисти и таксиметрови шофьори ще блокират центъра на града, за да изразят исканията си към управляващите.

Протестиращите срещу правителството студенти, синдикалисти и таксиметрови шофьори на практика ще обградят Народното събрание по обяд. В 11 часа, два часа след началото на работния ден за депутатите, студентите ще се съберат пред сградата на парламента. Очаква се отново да опитат да блокират възможните изходи и да попречат на депутатите да напуснат безпрепятствено сградата.

Утре София става арена на недоволство

Няколко протеста ще се проведат в центъра на София утре. На жълтите павета около парламента ще излязат в различни часове синдикалисти ...

Това означава, че протестиращи ще се разпределят пред централния вход на Народното събрание, от двете му страни и отзад, откъм храм паметника „Александър Невски". Искането - оставка на кабинета.

Час по късно, в 12 на обяд, пред храм-паметника „Александър Невски" ще се съберат и таксиметровите шофьори, които искат от управляващите да се откажат от идеята си шофьорите в бранша задължително да имат професионална квалификация.

Отново в 11 часа от централата на КНСБ тръгва протестно шествие, което ще премине през Министерството на здравеопазването, Министерския съвет и на практика ще се слее с антиправителствения протест пред Народното събрание. Синдикалистите искат от управляващите спешни промени в бюджета за догодина, с които да гарантират повече доходи за работещите и намаляване на безработицата.

Заради протестите, чийто край е неясен, центърът на столицата ще остане блокиран за автомобили.

Нейнски поиска подкрепата на ЕП за протестите у нас

Евродепутатът на "Синьо единство" и Реформаторския блок Надежда Нейнски поиска подкрепата на Европейския парламент за протестиращите ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество