X
 
 

Трябва ли Нено Димов да подаде оставка?

3324 12
photo of Трябва ли Нено Димов да подаде оставка?
Снимка: БГНЕС
Ски легендата Марк Жирардели не е собственик на "Юлен" по документи. Това твърди съпредседателят на "Зелените" Борислав Сандов в интервю за Българското национално радио (БНР).

Сандов казва, че има документи, показващи, че собственик на офшорната компания "Т.А.К. Сървисиз" вече е Августа Пападополу, като преди това собственик е бил Георгиус Георгиу. Това вече беше обявено от сайта за разследваща журналистика "Биволъ", но с изричното уточнение, че документите в Търговския регистър на Кипър показват промяна през 2017 година и последваща не е намерена от журналистите.

Пред БНР Сандов каза и, че в официалното съобщение за срещата на държавно ниво, в която Жирардели е декларирал, че е собственик на "Юлен", пишело, че го е направил с документ. Той говори с оглед на това, че довечера от "За да остане природа в България" организират протест пред Министерския съвет, с който ще искат оставката на екоминистъра Нено Димов.

"Бурята не е преставала в това министерство, аз не се сещам за нито едно полезно действие на този министър и това министерство от последните две години. Напротив, всеки един случай, с който то се захване, води до щети и за българската природа, и за България, и за българската икономика. Има наказателни процедури, знаете за тежкия проблем с качеството на атмосферния въздух, с който министерството не може да се справи, дългогодишните проблеми, свързани с Пирин, от които вече не просто не може да се измъкне. Министърът си позволи като арбитраж да организира срещи на министрите с евентуален концесионер, казвайки, че е декларирал, пред него е показал документи, това беше съобщението на самото министерство, а онзи ден разбрахме от министъра на туризма г-жа Ангелкова, че само устно е декларирал Жирардели пред тримата министри", обясни Сандов защо Димов трябва да подаде оставка.

Лидерът на "Зелените" припомни и позицията на главния прокурор Сотир Цацаров, че има бездействие на държавата заради концесионния договор за ски зоната в Банско и нарушение в него - използване на по-голяма площ от предвидената за концесия.

"Трябваше вече повече от половин година това министерство да е принудило концесионера да се върне в онези 99,5 хектара, които са му позволени по концесия, а все още се чува за някакви преговори, които се водят концесионера, с който и да се преговаря от името на концесионера. Но въпросът е, че министерството в никакъв случай не защитава обществения интерес, в никакъв случай не работи по закона, българския закон и не мисля, че с промяна на закона ще се реши някакъв въпрос, когато имаме тежък случай на некомпетентност и обвързаност явно с интереси, които са отвъд обществените или по-скоро против обществените интереси, каквито защитава г-н Нено Димов", заяви Сандов.

Той е убеден, че ако се тръгне на промяна в закона, както се закани Валери Симеонов, може да има нова наказателна процедура от страна на ЕС, а в по-тежък вариант в бъдеще - дори спиране на пари по оперативни програми.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Дивото 6 Дивото преди 8 месеца Профил на трол?
  Най ме е яд, че ще излезе, че зелените са искал и получили оставката на Димов и едва ли не са някаква сила и гласът им се чува...а това не е така определено
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Ами пукни се от яд тогава. Зелените спечелиха безапелационно в съда на всички инстанции и това е достатъчно за оставка на министърчето.
  : 0 !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  няма документи , но е сигурен. и зеленясалите вярват. който не вярва няма да яде.
 • Анонимен 4 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Този ГЕРП гъзумийник Ненууу не направи нищо, за да се запази природата в България ! Някой да е чул този галфон една дума да промълви за варварството в Алепу ? Никой не е чул и никой няма да чуе, защото той е една услужлива изтривалка .
 • Македонецъ 3 Македонецъ преди 8 месеца Профил на трол?
  Очевидно нпо е дълбоко вкоренено в България и е навсякъде и в съденбна и насъдебна. Що не искате Банско развит ски център ? Аз пък искам и Боровец и Пампорово . Сега ясно е , че тези зелени са възможно най долната шлака соросна в България . Те даже са и в някакъв алианс с Враждебните и незаконни /Х/омовци. Но да се стигне с това срастване с нпо основна вина има борисов бойко. Що да си подава остав виж още ›› ката този ? За дойде друг като него ли. Нека седи. СИСТЕМАТА УБИВА НАРОДА/ЧЛЕН*5/ И БЪЛГАРИЯ. Няма как да искаш ПРОМЯНА по тази СИСТЕМА. Просто е невъзможно.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Очевидно е че ти си идиот, щом не виждаш, че съдебната система е свързана с олигархията, която пък има своите корени в ДС. Хубавото е, че не цялата съдебна система е корумпирана и овладяна от агенти, доносници и мутри.
  : 0 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Ненко, Оставка и затвор!
 • Македонецъ 2.1 Македонецъ преди 8 месеца Профил на трол?
  Ама САМО той ли бе ? Ако ще е заедно с твойте ама най долни неолиберални шефчета ДА , АМА РАЗБИРА СЕ , ама да ги смените неолиберални г*Дове НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН , а и НАРОДА НЕ Е СЪГЛАСЕН.
  : 4 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Нено не е неолиберал, а е върл консерватор. А ти кой си че говориш от името на народа, май си някое комуне, те така все от името на народа говореха.
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  А този Нено още ли е министър?
 • Македонецъ 1.1 Македонецъ преди 8 месеца Профил на трол?
  Е ако не е НЕНО ЩЕ Е ПЕНО. И двамата са от Кликата*89 и двамата имат липсващ морал и двамата като лИЦА от тази КОМПРАДОРСКА ПРОСЛОЙКА имат НАПРАВО ЕДНАКЪВ Мироглед.
  : 2 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Ми да върнем тогава Кликата от преди*89, ама бай Тошо умре и Пенчо Кубадински тоже.
  : 1 !