ТВ7 се жалва на Христо Иванов, показа колко е взела от КТБ

6905
ТВ7 се жалва на Христо Иванов, показа колко е взела от КТБ
Снимка: БГНЕС

ТВ7 внесе жалба до министъра на правосъдието Христо Иванов и Камарата на частните съдебни изпълнители. В нея се настоява за проверка на частния съдебен изпълнител Неделчо Митев, по неговите производства и незаконосъобразни действия.

В жалбата се твърди, че при вчерашните си действия по изземване на имущество от ТВ7 Митев е нарушил закона и Конституцията като е поискал да изземе вещи, които не са предмет на залога.

Бъчварова: Главният секретар на МВР следеше акцията в ТВ7

Главният секретар на МВР следеше процеса и знаеше каква е цялата бройка на полицаите. Беше ме информирал защо се е наложило увеличаване...

В жалбата медията твърди, че въпросният частен съдебен изпълнител тенденциозно е описвал вещи от имуществото на телевизията.

Припомняме, че вчера изпълнителят и хората с него опитаха да вземат първо сървърите на ТВ7, което щеше да доведе до спирането на телевизията.

Отделно ТВ7 показа какви задължения има към КТБ. Точната сума на кредита е 2 млн. 590 хиляди евро. Сумата е предоговаряна два пъти - първоначално са изтеглени 1.3 млн. евро, след това са подписани два анекса към договора. Основният договор е подписан от Десислава Тошева, изпълнителният директор по онова време. Следва още един анекс за 320 хиляди евро допълнително. Третата теглена сума, която е окончателна, е за още 980 хиляди евро с анекс от 8 април 2014 г., който е подписан и от Десислава Тошева, и от Николай Бареков.

"По договора нееднозначно е записано, че всички пари, които телевизията планира от дейността си, трябва да влизат по сметки на КТБ. След обявяване на банката в несъстоятелност е нормално да не обслужваме каквито и да било други плащания, най-вероятно това е станало и през лятото на миналата година. Това е времето, когато бе поискана и процедура по несъстоятелност. Тя обаче не е стартирала, защото делото по същество не е започнало да се гледа. Ще сезираме инспектората и камарата на частните съдебни изпълнители, защото нашите синдици не са били уведомени", обявиха още от ТВ7.

Неописуем Бареков за ТВ7 - от "надупване", през "не наказвайте по-слабия", до "не се срамувам"

Надупването към властта няма да върне дълговете и да спре синдиците, за което Вие, журналистите от ТВ7 и НЮЗ7 очевидно нямате никаква в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество