Търговете за държавни ниви са задължителни

5085
Търговете за държавни ниви са задължителни

Обявяването на търгове за държавните ниви е задължение на държавата още от приемането на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Това каза земеделският министър Мирослав Найденов пред bTV. Така се постига една историческа справедливост, за да може хората, чиито ниви някога са били конфискувани, да бъдат овъзмездени, допълни той. Такива търгове са се правили и в годините назад от други правителства.

Найденов заяви, че всеки, който следи пазара, е знаел от години, че предстои такъв търг. В същото време преди месеци той е изискал от областните служби по земеделие да направят инвентаризация и да опишат кои земи ще се продават. Това означава, че още преди няколко месеца поне 1000 души са били наясно, че предстоят търгове за продажба на държавни земи, допълни министърът.

Найденов: Храните ще продължат да поскъпват

Скокът на цените на храните у нас и в световен мащаб ще продължи. Причината е сушата. Такава суша като тази година не е имало, убийств...

"Така всеки, който е имал интерес, е можел да започне да купува компенсационни бонове. И това все пак е риск, защото ние можеше да решим и да не продаваме земи", каза още Найденов. Той допълни, че и сега всеки, който иска да си купи поименни компенсационни бонове, има достатъчно време, за да го направи през фондовата борса.

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com