Уволнения последваха инцидент на жп прелез в София

16180
Уволнения последваха инцидент на жп прелез в София
Снимка: БГНЕС

Лицата, отговорни за вчерашния инцидент на жп прелез в столичния квартал "Обеля", ще бъдат уволнени. Това става ясно от съобщение на транспортното министерство.

Служебният министър на транспорта Николина Ангелкова разпореди на генералния директор на НКЖИ, Милчо Ламбрев да бъдат временно отстранени от длъжност прелезопазачът, който е бил на смяна, ръководител движение на жп гара Волуяк и директорът на поделение „Управление на движението на влаковете и гарова дейност“ – София.

Възможно е бариерата на прелеза-убиец в "Обеля" да не е била спусната

Не се знае дали блъснатия вчера автомобил на жп прелез при столичния квартал „Обеля”. От НКЖИ са назначили проверка, като &...

Вчера Ангелкова разпореди на Дирекция „Звено за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътен транспорт“ да извърши проверка на фактическите обстоятелства, причина за инцидента. Експертите на МТИТС, НКЖИ и БДЖ оказват пълно съдействие на органите на следствието.

Около 14 часа вчера на жп прелез „Обеля“ в кв. „Обеля“ 2, локомотив, движещ се от гара Волуяк за Централна гара София, удари лек автомобил и един човек загина.

Следващият вторник ще се проведе предварително планирано оперативно заседание по безопасност в сектор железопътен транспорт. На него трябва да бъдат представени краткосрочни и дългосрочни мерки за повишаване на безопасността.

 

Един човек загина след сблъсък на влак и автомобил на прелез в София

Трагичен инцидент в София отне човешки живот. На прелез в столичния квартал "Обеля" влак блъсна автомобил. Това съобщиха от пресцентъра...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com