В София поставиха контейнери за даряване на стари дрехи

31529
В София поставиха контейнери за даряване на стари дрехи

12 за стари дрехи са поставени в София, а плановете са в рамките на година да станат над 1000 в цялата страна. Инициативата е на Българския червен кръст (БЧК). Всяко хранилище има капацитет от 300 килограма и периодично даренията ще бъдат събирани и хигиенизирани от Червения кръст.

Изискванията към даренията, които може да са завеси, завивки, дрехи, чанти и колани: да са в годно за употреба състояние; да бъдат прилежно опаковани в торбичка.

БЧК разположи специални контейнери за даряване на стари дрехи в Пловдив

Пловдивчани могат да даряват дрехи в специални контейнери. Първите три от тях бяха представени днес. Те са част от мащабна национална ...

Контейнерите за текстил са част от мащабна национална кампания за популяризиране на система за ефикасно и ефективно събиране и оползотворяване на дрехи и текстилни продукти от населението. Тя стартира от Пловдив на 1 март и до момента са събрани осем тона дарения.

С тези, които са годни за употреба, ще бъде създаден кризисен резерв. В случай на бедствия ще се извършва целево даряване на дрехи на хора в нужда.

Местата, на които могат да бъдат намерени контейнерите в София, са: Мол България на бул. „България“ № 69, Български червен кръст – София на бул. „Джеймс Баучер“ № 76, Комплекс Симеоново на бул. „Симеоновско шосе“ № 110, 25-то ДКЦ и Френското училище „Виктор Юго“ в кв. Младост 3 на ул. „Свето Преображение“ №20, както и в супермаркети „Кауфланд“ на ул. „Хайделберг“ № 1, бул. „Асен Йорданов“ № 7, ул. „Проф. Др. Иван Странски“ № 20, ул. „Кукуряк“ № 3, ул. „Тодор Каблешков“ № 3.

През май ще бъдат монтирани следващите 25 контейнера в Пловдив и София – планът е да се поставят по 5 контейнера на седмица. В средата на годината кампанията ще обхване Стара Загора, Сливен, Бургас и районите около тях, както и Северна България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...