Ваня Щерева: Юлиан Вергов ми разказа за конфликта още тогава, версията му е същата

16568
Ваня Щерева: Юлиан Вергов ми разказа за конфликта още тогава, версията му е същата
Снимка: Vanya Shtereva/Facebook

Подкрепата към актьора Юлиан Вергов се разраства, след като преди дни той публикува първото си и засега единствено изявление по случая с обвинението на Диана Димитрова, че е упражнил физическо насилие върху нея.

Въпреки че Димитрова показа множество снимки, на които ясно си личат белези от грайфер по лицето ѝ, както и синини и подувания по лицето и ръката ѝ, Вергов заяви, че никога не я е удрял, а са имали единствено и само словесен скандал.

Ваня Щерева също стана част от подкрепящите Вергов, като написа дълъг статус, в който заяви, че актьорът ѝ е разказал за случилото се още тогава, без да подозира, че ще се стигне до съд, и версията му била същата. Ето какво пише Ваня Щерева:

"Посинени снимки от неясен период, бомбардиране с лабилни статуси, подхвърляне на жокери за "виновника", търсене на внимание, липса на логика в твърденията, липса на съвпадения в твърденията... Един път е ударена пред цял екип от 30 души, които не са реагирали (как не се намери поне един с топки от тоя екип да скочи), няколко дни след това се оказа ритната в лицето "с мъжка обувка" пред нула свидетели. Веднага след което е продължила да снима сцени за сериала, вместо да лежи поне седмица в болница след тая "мъжка обувка." Показанията на "жертвата" месеци наред формираха обществено мнение и цапаха името на голям наш актьор и мой близък приятел. Като човек на логиката, си мисля: Ако си убеден в истината си, няма да сменяш версиите си, няма да криеш името на "извършителя"от страх после да не бъдеш съден за клевета, и все един свидетел ще се намери да те подкрепи. Вместо това всички свидели са потвърдили обратната версия - удар не е имало.

Извън логиката - познавам Юли от... цял живот и му вярвам. Не само защото ми е приятел, а защото ми е разказвал за този конфликт още когато се случи. И неговата версия тогава, когато не е подозирал, че след 5 години една егоцентрична жена ще му скочи на главата с публичен скандал, е същата като сега. Същата като на свидетелите. Дълго става, но мълчанието за нас, всички негови приятели през последните месеци, не беше лесно. Мълчанието за Юли беше тройно по-трудно - мъчително, изтощително, депресиращо.

Трябва много да внимаваме, когато си съставяме мнение от истерични статуси, да не забравяме, че не само жените могат да се окажат жертви на насилие, и че психическото насилие е равно на физическото. Понякога може да бъде и по-страшно.

Диана срещу Юлиан: Невинни до доказване на противното

Диана Димитрова казва, че е станала жертва на насилие. Юлиан Вергов казва, че никога не я е удрял. Диана Димитрова казва, че двамата с...

От вчера думите на Юлиан по случая са в медиите."

Посинени снимки от неясен период, бомбардиране с лабилни статуси, подхвърляне на жокери за "виновника", търсене на...

Posted by Vanya Shtereva on Thursday, March 16, 2023

Припомняме, че след публикуването на изявлението на Юлиан Вергов, негови колеги и приятели започнаха да заявяват публична подкрепа. Захари Бахаров, журналистът Георги Тошев, Теодора Духовникова и Луиза Григорова бяха сред първите по-известни имена. В следващите часове ги последва Наум Шопов, който написа в Instagram: "Малко неща са по-жалки от насилието над жени. Да се преструваш, че си жертва на такова за ПР е едно от тях! Зад теб съм." Ралица Паскалева пък цитира част от изявлението на Вергов, придружено със тяхна обща снимка, на която е и съпругът ѝ Теодор Салпаров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com