Варненските таксиметрови шофьори подготвят национален протест в цялата страна

1954
Варненските таксиметрови шофьори подготвят национален протест в цялата страна
Снимка: БГНЕС

Варненските таксиметрови шофьори подготвят национален протест в цялата страна. Това каза Димчо Иванов, представител на таксиметровия синдикат.

„Още на 10 март (четвъртък) ще се съберем на Терапията във Варна от 14.00 часа, за да се реши, какви ще бъдат действията от сега нататък, какви протести, кога и по колко време ще се протестира като още същия ден ще направим шествие из цялата страна”, коментира Димчо Иванов.

По думите му протестът ще бъде направен едновременно в един и същи ден, който ще се проведе в 5 града, в един и същи час.

„Много от депутатите не разбират и не знаят, че творят такива закони, които всъщност не са в полза на абсолютно никой. Нашите превозвачи по европейските директиви, не са истински превозвачи, защото превозвач е всяко физическо или юридическо лице по европейските директиви, което има собственост или предприятие. Ще протестираме докато стигнем до някаква победа”, категоричен бе Иванов, цитиран от Фокус.

Скандал с интегрирания градски транспорт на Варна, питат Портних къде са парите

Има ли злоупотреба с публични средства? Този въпрос поставя частната фирма "Мапсофт" в нарочно направен сайт. Сайтът е с името varnatr...

Той добави, че се въвежда патентен данък, който е от 400 – 1 000 лева.

„Това е данък, който трябва да се плаща на две вноски като в началото на годината патента в големите градове е 1 000 лева. Депутатите искат да взимат пари от неизкаран доход. Това го няма никъде в Европа и света само тук в България се решава да се въведе такъв патентен данък”, посочи Димчо Иванов.

По отношение на този данък председателят каза още, че заради него трябва да се работи цяла година, за да се изкарат тези пари. „При тази липса на работа и при тези ниски тарифи, които свалиха някои от централите, е трудно да се преживява. Досега се оцеляваше трудно, а с въвеждането на този патентен данък ще бъде заличен браншът и всички ще се откажат”, каза Димчо Иванов.

Той подчерта, че в България няма стабилно законодателство, защото през месец се променя един закон, а след това се е правило точно обратното. „След като депутатите са гласували за чл. 24, че таксиметров превоз на пътници ще се извършва само от лицензиран превозвач, изведнъж се обръщат нещата. Досега бяха промени, които можеха да се преглътнат по някакъв начин, но този път това не може да се преглътне”, допълни Иванов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com