Васил Божков: По делото на Борисов, Горанов и Арнаудова съм защитен свидетел (ВИДЕО)

9609
Васил Божков: По делото на Борисов, Горанов и Арнаудова съм защитен свидетел (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Целта на завръщането на Васил Божков в България е да вземе властта като политик. Това стана ясно от пресконференция, която той даде на живо на страницата си във Фейсбук.

Политически-криминално

Той каза, че иска да обедини всички партии, които са против статуквото и с гласовете на мълчаливото мнозинство, което сега не гласува, да спечели изборите и да спаси държавата. Под статукво той разбира ГЕРБ, ПП, ДБ, ДПС. Борисов и Пеевски трябва да бъдат изличени от властта, а също и Промяната, която е Комсомолът на ГЕРБ, смята Божков. 

По делото на Борисов, Горанов и Арнаудов аз съм защитен свидетел, каза още Божков. Не му предлагали да стане, но той бил защитен свидетел.

Единственото вредно нещо за България е Борисов, той трябва да бъде изваден от политическата сцена, за да има България някакво бъдеще, каза той. 

Обясни, че с Алексей Петров не се познавал добре, отдавна не се били виждали. Неговото прибиране нямало нищо с убийството.

Божков каза още, че може изобщо да не се стигне до дела срещу него в съда.

"Не познавам Петьо Петров. Срещу мен беше организирана атака като военна операция - арестуваха жена ми, сина ми, адвоката ми. За ритона не мога да кажа, защото нямам достъп до колекцията", отговори Божков на първите въпроси. 

Той помоли да не бъде принизяван с криминални персонажи като Къро.

Измислени неща били, че е свързан с Къро, нямал нищо общо с побоя на Слави Ангелов, а свидетелят, който го твърди, е с психически отклонения. По следствието, за което е разпитван, обясни, че е подписал декларация да не казва какво е казал.

Запитан за Любена Павлова каза, че дали е била в Дубай или не, той не знае. А защо е бил отстранен Гешев, за него било загадка.

"Спекулацията с моето връщане е манипулация на прокуратурата. Те получиха регулярното писмо за моето прибиране. Арабският термин е екстрадиране. Прибирането ми беше осуетено от Интерпол, после тръгна дело в Дубай, прибрах се доброволно сам, без екстрадиция. Подписах декларация, прибирам се по собствена воля и отговорност."

Договорка или не?

"Договорки не правя, никой не ми е давал гаранции, бях на косъм да стоя осем месеца в ареста", каза той. Щял да се опита да обедини всички, които били против статуквото. Като човек под домашен арест, всеки можел да идва при него и да го организира.

Той обясни, че няма да може да каже каква информация ще разкрие пред американските власти в средата на септември.

ПП мога да ги отъждествя като комсомолската организация на ГЕРБ, ние сме против статуквото, а Борисов и Делян Пеевски са статуквото, обясни още Божков.

"Не би ме удовлетворило реми, партията трябва да завърши с победа на белите", каза той на въпрос на "24 часа" дали би го удовлетворило реми. 

Моята кауза е да направя нещо за България и българския народ, не мисля повече да се занимавам с бизнес, правил съм много неща за българския народ, за спорта, а те унищожиха колекцията ми, заяви още той.  

Божков допълни, че европрокуратурата го разпитвала по неговия сигнал. За сградата, в която щял да прави музей, вече не била негова.

Той отново каза, че чака делата, защото не бил извършил никакви престъпления.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Работно време на хипермаркети Kaufland по време на празниците

КТ „Подкрепа“ организира празнично шествие и концерт

Кой има имен ден днес, 1 май, 2024 г. Честито!

Отиде си именит пловдивски писател

Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 30 април 2024 г.

Изкарват над 8000 полицаи по пътищата за празниците

Дневен хороскоп за 1 май 2024 г.

Фаза на Луната на 1 май 2024 г.

13-ият “Байк и рън за Чепън” събра 3000 лв. за опазване на вековните дървета в България

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com