Василев: Предизборната вълна от ръст на COVID случаите е политическа поръчка

3606
Василев: Предизборната вълна от ръст на COVID случаите е политическа поръчка
Снимка: БГНЕС

Предизборната вълна от ръст на COVID-19 случаите не е медицинска предпоставеност, а политическа поръчка, която математици се опитват да представят като закономерност, едва ли не природна. Това написа бившият дипломат Илиян Василев на страницата си във Facebook.

"Слушам доцент Мангъров защото знам че при него няма скрит интерес на фармацевтични фирми, нито ще става депутат /с подобна партия/, нито пък лампи за пост /под 1000 лева му намалиха заплата по едно време/. Нито пък печели от обествени поръчки, нито е част от ОПГ в здраеопазването, схемата за която разкри Миролюба Бенатова за правителствена болница", написа още той.

Публикуваме пълната позиция на Василев без редакторска намеса:

След като се свършиха "медицинските" доводи срещу Мангъров и все повече щабистите започнаха да говорят неговите базисни истини за колективния имунитет, за нуждата младите да поемат удара, докато се пазят по уязвимите, властите изправиха срещу него някакви начални учители по математика, които ми напомнят на младите комсомолски кадри на Партията - нахъскани и невъзпитани.

Самият факт, че те се пускат по централните медии като "експерти по управление на кризи", факт неудостоверен от никакъв достоверен исторически запис да са преодолеле някаква предишна криза, означава че се одобрени от властите за да представят изгодна на тях гледна точка.

Така Борисов управлява кризи от дистанция, с проксита.

Ако забелязвате и медиците в щаба започнаха да се въздържат да повтарят като папагали казаното от Борисов, който очевидно готви с помощта на математиците новата "вълна" която до съвпадне с изборите и да намали избирателната активност.

Тези математици са досущ като социалозите - дават прогнози, които след това се "сбъдват" с помощта на манипулации.

Математиците ми изглеждат като политкомисари, отколкото като добри математици. Той и професор Константинов като математик печели изборите на Борисов.

Имах опит с първите американски математически модели за прогнозиране на Ковид 19 кризата, които доктор Хичев сподели в първо предаване за Алтернативата още през април. Още тогава се видя ,че на тях не може да се разчита защото са достоверни малко повече от утайката от кафе за гледане.

Бивш дипломат пита: Кой финансира Слави Трифонов?

Въпросът кой финансира Слави виси и неговият отговор ще бъде даден преди изборите. Това написа бившият дипломат Илиян Василев на профил...

От тогава като чуя математици да се правят на епидеомиолози се "хващам за кобура".

Шарлтания отвсякъде.

Първо, всеки математически модел, особено приложен към социални системи, е достоверен колкото климатичните модели, полезни по принципи, но в никакъв случай надежден. Те за това като "доказателство" използват статистически данни, които ретроактивно да доказват правота.

Второ, след като механизмите на предаване на заразата още не са доказани еднозначно, а се работи на принципа на тоталните забрани и действия, маски, карантини, и т.н., НЯМА КАК ДА НАПРАВИТЕ алгоритъм, съответно надежден математически модел. Вкарвате числа, които да захранят модела и прогнозите, но алгоритъмът като е таванно-подов няма как да прогнозирате каквото и да било.

Трето, доцент Мангъров реагира въздържано, както се полага в случая защото е безсмислено да спориш с глупак, рискът той да спори също с глупак е огромен.

Хипотеза: Мангъров не иска да става депутат, а да го чуят

"Не мога да разбера "патоса" срещу доцент Мангъров. ГЕРБ, ДПС, БСП тепърва ще включат в листите си, опонентите на Мангъров. Дори Мутафч...

Ако импресионистите бяха зъболекари, ако математиците бяха инфекционисти. Изглежда само глупостта е по-заразна от КОВИД-19.

Предизборната вълна от ръст на КОВИД 19 случаите не е медицинска предпоставеност, а политическа поръчка, която математици се опитват да представят като закономерност, едва ли не природна.

Слушам доцент Мангъров защото знам че при него няма скрит интерес на фармацевтични фирми, нито ще става депутат /с подобна партия/, нито пък лампи за пост /под 1000 лева му намалиха заплата по едно време/. Нито пък печели от обествени поръчки, нито е част от ОПГ в здраеопазването, схемата за която разкри Миролюба Бенатова за правителствена болница.

Значи им пречи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Почина режисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева

Звуците от Антарктида оживяват в интерактивна фотоизложба на Моста на влюбените на НДК

Сдружение обвинява АПИ и МРРБ в лобизъм заради пътната маркировка у нас

Миньори и енергетици на автопротест в София

Митрополит Антоний: Трябва ни деен патриарх, защото обществото има нужда от светлина и опора

С над 200 км/ч: Шофьор се заби в багер на Околовръстното в София (СНИМКИ)

Експерт се надява новите влакове на БДЖ да са от това хилядолетие

Областният управител на София обясни каква ще е съдбата на Паметника на Съветската армия

70% от хората искат нова пенсионна реформа

Жълт код за силни дъждове в седем области на страната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com