Вдигнаха блокадата на Е-79

8113
Вдигнаха блокадата на Е-79

Вече са освободени и двете платна на главен път E-79 край Благоевград, предаде БГНЕС. След като движението по пътя бе блокирано в продължение на 35 минути, протестиращите, които са около 500, се насочиха към сградата на ОД на МВР.

"Там ще искаме оставката на шефа на Охранителна полиция Васил Митов, наредил на полицаите да ни спрат, въпреки, че имахме разрешение да блокираме Е -79", обяви по микрофона Людмила Манова, която е организатор на протестите в югозападния град.

Пристигналият спешно при блокадата на Е -79 директор на ОД на МВР -Благоевград комисар Георги Костов обясни на репортерите, че от София е получено разпореждане да не се допуска блокиране на пътища от републиканската пътна мрежа. Затова протестиращите били спрени на кръстовището преди Югозападния университет (ЮЗУ).

Главен път Е-79 край Благоевград все пак бе блокиран в 12:40 часа днес след гонка с полицията. И двете платна бяха затворени от около 500 протестиращи. Въпреки, че организаторката на протестите в Благоевград Людмила Манова твърдеше, че имат разрешение за блокиране, при Югозападния университет колоната бе спряна от кордон полицаи с щитове. Последва блъскане и удряне, един човек бе задържан. Мнозина от протестиращите се оплакаха, че са станали жертва на полицейски произвол.

Групичка младежи с националното знаме по обиколен път през кв. "Грамада" успяха да излязат за кратко на магистралата, тъй като изпревариха буса на жандармерията. След като полицаите се организираха, успяха да изтласкат младежите от платното. През това време движението в двете посоки в платната за Кулата и за София беше спряно от полицейски патрулки, за да не пострада някой от излезлите на пътното платно протестиращи. Започнаха скандирания от недоволните "Полицията затвори Е-79, те са с нас."

Блокади ще спират движението по пътя към Гърция

И през днешния ден в Югозападна България движението ще е затруднено. Причината - три блокади на главен път Е-79, предаде БГНЕС. Блокад...

В 12:30 часа основната група успя да излезе на магистралата и след кратък сблъсък успяха да излязат на двете платна и да ги затворят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com