Вики Политова се присъединява към екипа на Нова

18772
Вики Политова се присъединява към екипа на Нова
Снимка: Нова телевизия

21 май 2014 г., София.  От днес Вики Политова поема поста Главен оперативен директор и заместник-председател на Управителния съвет на Нова Броудкастинг Груп.

„Много се радвам, че Вики се присъединява към екипа на Нова. Тя е един от най-добрите и силни конкуренти, които съм срещал в моята кариера. Присъединяването й към екипа е сериозно предимство за компанията. Нейният богат професионален опит ще допринесе за постигането на стратегическата ни цел - затвърждаване позицията на Нова Броудкастинг Груп на водеща медийна група в страната”, каза Дидие Щосел, Главен изпълнителен директор и заместник-председател на Борда на директорите на Нова Броудкастинг Груп.

„Това е едно различно предизвикателство, което ще поема с огромен ентусиазъм.  За мен е чест да приема поканата да се присъединя към екип от изключителни таланти и професионалисти, които са високо конкурентни, решителни и добре позиционирани да уловят новите възможности на съвременния медиен свят. Много се вълнувам и очаквам с нетърпение да стана част от бъдещето на Нова”, коментира Вики Политова.

Вики Политова има над 14-годишен опит в медийния бизнес, по-голямата част от който е в bTV Media Group, където е заемала различни ръководни позиции. Тя е била Генерален директор по продажбите, управляващ директор и главен оперативен директор. От средата на 2011 до началото на 2014 г. Вики Политова е заемала позициите Председател на управителния съвет и Генерален и Изпълнителен директор на bTV Media Group.

Вики Политова има магистърска степен по „Бизнес администрация” от Университета Линкълн във Великобритания, както и редица специализации в България и чужбина.

Припомняме, че в края на миналата година редица кадри на bTV преминаха в Нова телевизия. Тогава от bTV благодариха на водещите, репортерите, операторите и продуцентите в нюзрума, които през последните 6 месеца също били получили много атрактивни предложения за работа, но не са ги приели, Всички те избраха да останат лоялни към телевизията, въпреки трудностите, свързани с многобройните промени в ръководството на медията на международно ниво.

bTV уволни още един директор, Ани Салич излиза на екран в Нова в края на февруари

За поредно уволнение в bTV сигнализира агенция Блиц. Според информация на медията освободен от поста си е и програмният директор на тел...

„С годините bTV е доказала, че е школа за качествени кадри. И то не само по отношение на водещи на новини и предавания. До голяма степен медията дължи своите високи резултати и на хората зад кадър, без които и успехът на лицата не би бил същият. Именно заради този екип, който не се спира пред временни трудности, bTV вече 13 години заема водещото място на българския телевизионен пазар.

В същото време последните действия на Нова ТВ са категорична илюстрация на тоталната й немощ да даде стойностна алтернатива в ефира. Липсата на творчески и концептуален ресурс на конкурентната медия да създаде свои собствени силни лица и облик спъва развитието на целия пазар. Така се ощетяват първо зрителите, принудени да гледат опити за създаване на огледален образ на bTV, но също така и рекламодателите. Медия, която има амбиции да се развива, става неубедителна, когато за пореден път купува готови лица и концепции. Благодарим на Нова ТВ за признанието за неоспорим професионализъм и лидерство на bTV, макар да е изразено по необичаен начин.

Колкото и да тежи раздялата с лице, създадено и развивано от bTV в продължение на 13 години, за нас това е преди всичко възможност. Политиката на Нова ТВ да изкупува кадрите на bTV ни дава шанс за откриване и развитие на нови, млади професионалисти, което е единственият начин да запазим водещата си позиция и занапред", се посочваше в писмото на bTV.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com