ВКС не уважи искане на Мюсюлманското изповедание за правоприемственост

2681
ВКС не уважи искане на Мюсюлманското изповедание за правоприемственост
Снимка: БГНЕС

Върховният касационен съд не допусна касационно обжалване на решението на Софийския апелативен съд по искането на Мюсюлманското изповедание за установяване на правоприемственост между вероизповеданието и местни поделения, религиозни, религиозно-просветни и социално-благотворителни юридически лица, съществували в периода до 1949 г., съобщиха от ВКС

С акта на апелативния съд е обезсилено изцяло решение от 2013 г. по дело на Софийския градски съд (СГС) и е оставено без разглеждане искането на Мюсюлманското изповедание за установяване на правоприемственост между вероизповеданието и описаните местни поделения, религиозни, религиозно-просветни и социално-благотворителни юридически лица, съществували до 1949г.

За да обезсили решението на СГС и прекрати производството по заявеното искане, въззивният съд е приел, че първоинстанционното решение е недопустимо, защото не отговаря на изискванията и е постановено в едностранно регистърно производство, в отклонение от предвидения в Закона за вероизповеданията процесуален ред.

В мотивите на ВКС пише, че не са налице сочените от Мюсюлманското изповедание основания за допускане на касационно обжалване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com