Владимир Топалов: Предстоят фалити на топлофикации

6829
Владимир Топалов: Предстоят фалити на топлофикации
Снимка: БГНЕС

Предстоят фалити на топлофикационни дружества. Това каза лидерът на миньорската федерация на КТ „Подкрепа“ Владимир Топалов по време на общественото обсъждане за утвърждаване на пределни цени на топлинната енергия от 1 юли в Комисията по енергийно и водно регулиране, предаде „Фокус”.

По думите на Топалов новите цени за топлинната електроенергия ще доведат до изпадането в много тежка и трудна ситуация топлофикационните дружества, като според анализите някои от тях дори ще фалират.

Получаваме стряскащо високи сметки за парно на прага на лятото

Стряскащи сметки за парно вероятно ще получат потребителите на прага на лятото. Тогава ще излязат така наречените изравнителни сметки...

„Ако трябва да посоча конкретни примери, според нас първите ще са „Топлофикация-Габрово“ и „Топлофикация Разград“, тъй като те са малки топлофикации и трудно могат да отговорят и да оперират на базата на това, което се изисква от тях и съгласно закона и ситуацията, в която се намираме. Аз не бих искал да упреквам Комисията за енергийно и водно регулиране, че тя е виновна за всичко, но като регулатор на тези цени се вижда, че като че ли липсва комуникацията с другите органи като Министерството на енергетиката и законодателните промени не са стиковани и това ще породи фалита на определени дружества“, коментира той.

„Ясно е, че жителите на Габрово и Разград не са виновни, че са се родили там, но те ще понесат всички несгоди от това, което се случва“, добави Топалов.

Според него трябва да има ясно разграничение, когато се обсъждат топлофикационните дружества и всички останали дружества. „Изпълнявайки социалната функция, която имат топлофикационните дружества, една част от тях са вързани с производството на въглища в страната ни и ние смятаме, че към местния добив, местните производители трябва да получат малко по-особено внимание и значение, тъй като това са български граждани, които работят в тези мини и допринасят за жизнения стандарт в страната ни. Затова не трябва да се гледат под еднакви принципи всички дружества, а да се обърне особено внимание на тези, които работят с местни въглища, тъй като това е от значение за икономиката на страната ни“, каза още Топалов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...