Времето през ноември - доста слънце и пролетно настроение

29656
Времето през ноември - доста слънце и пролетно настроение
Снимка: Getty Images/Guliver

Студеният край на октомври няма да се пренесе в началото на ноемрви - това сочи дългосрочната прогноза за времето на НИМХ на БАН.

Слънцето ще се покаже още днес, а през новата седмица то ще грее още по-ярко и ще се насладим на истинска пролет. Живакът може да удари 16, а в югозападните части на страната - 18 градуса. В петък, събота и неделя времето ще се заоблачи, но температурите ще останат високи - до 15 градуса. Мрачното, но топло за сезона време ще се задържи до 19 ноември, а след средата на месеца живакът постепенно ще тръгне надолу, докато достигне 8-10 градуса в съчетание с облачност и слаби превалявания.

Тихо време и до 15 градуса максимална температура

Между 10 и 15 градуса ще бъде температурата над страната днес, при почти тихо и безоблачно време. Това гласи прогнозата за времето на ...

През последните десет дни на ноември слънцето отново ще се покаже, но температурата ще падне до 10 градуса, в някои моменти максималните стойности ще са 4 градуса. На места в страната може да паднат до 4. „Тази есен като цяло ще е по-топла от миналогодишната, но за сметка на това с повече дъжд“, прогнозираха синоптиците от БАН.

До края на ноември в равнинните части не се очаква да превали сняг. Любителите на планинския туризъм обаче трябва да внимават и да поемат на походи добре екипирани. На Черни връх вече е минус 3 градуса, а на Мусала - минус 5. „Движете се само по обозначените маршрути и не тръгвайте без зареден мобилен телефон и храна“, посъветваха от Планинската спасителна служба.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com