Всеки ден 3 деца попадат в ПТП, алармират от Пътна полиция

3480
Всеки ден 3 деца попадат в ПТП, алармират от Пътна полиция
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

От началото на тази година до вчера у нас са загинали 27 деца, а други 1099 са ранени, посочи инспектор Мария Ботева от Пътна полиция. "Два футболни отбора, с резервите, няма да може да се срещнат, за да си изиграят коледния мач", подчерта тя.

Всеки ден в страната 3 деца попадат в ПТП, от което получават нараняване, някои остават инвалиди за цял живот, други, за съжаление загиват, изтъкна още тя и коментира: "Това са нашите деца, както е наша безумната надпревара по пътищата, която на пръв поглед изгледа като война. Но войните имат цел, а нашето надбягване няма такава. И ние ежедневно сме участници в тази безцелна надпревара, жертва на която стават нашите деца".

Още деца, пострадали от ПТП, получиха финансова подкрепа

62 деца, пострадали при пътно-транспортни произшествия получиха финансова подкрепа за лечение и рехабилитация. Финансовите средства са ...

Инспектор Ботева отбеляза, че в тази приказка за безцелната война има много малки рицари, но техните доспехи са от гипс; има спяща красавица, но тя е прикована неподвижно на легло, а името на злата вещица – болестта, се произнася само шепнешком и на латински.

"В тази приказка, щастливата развръзка понякога е чак през девет операции в десета, а децата-рицари и красавици не могат без грижата и помощта на възрастните", добави тя.

Мария Ботева, която е член на Консултативния съвет на Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при катастрофи, обяви черната статистика и разказа тъжната приказка при поредното връчване на финансови помощи за деца, пострадали от ПТП. Благотворителното събитие се състоя в столичното ЧСЕУ „Дорис Тенеди“ в присъствието на деца, пострадали от катастрофи и техните родители, ученици, учители, дарители, експерти по пътна безопасност и представители на държавни и неправителствени институции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com