Вътрешната парламентарна комисия иска изслушване заради инцидента при Горно Ябълково

23474
Вътрешната парламентарна комисия иска изслушване заради инцидента при Горно Ябълково
Снимка: БГНЕС

Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред ще поиска в началото на следващата година изслушване заради инцидента при село Горно Ябълково, при който загина полицай. Това заяви зам.-председателят на Народното събрание Явор Хайтов пред националното радио.

"Не мога да бъда спокоен лично и да не съм обезпокоен от този неприятен инцидент. Мога да ви уверя, че като парламентарист, аз ще искам да стигнем до реалната истина – какви са причините за смъртта на този млад колега. У нас има нагласа да направим наистина промени, които са необходими. Бих казал, че ние вече и започнахме и макар аз като опозиционен депутат, призванието ми е да критикувам дейността на правителството, бих могъл да кажа, че гласувахме за актуализацията на бюджета за 2014-а, защото най-големият дефицит беше в бюджета на МВР – около 200 млн. Голяма част от тези средства са изразходвани именно по този проблем – укрепването на границата ни с Турция", каза Хайтов.

Несъобразена скорост довела до инцидента край Шумен

Причината за пътния инцидент с автобус на магистрала "Хемус" край Шумен е несъобразената скорост от шофьора на автобуса. Информацията с...

По думите му бързането в случая не е най-добрият съветник. "Трябва да сме малко по-търпеливи, така че стъпка по стъпка да се изяснят причините, довели до този инцидент. Аз ще търся отговор и на въпроса - защо се стигна и до един друг инцидент – този в Лясковец, когато министерството също даде свидни и скъпи жертви. Конкретно по случая на границата ни може би януари или февруари убеден съм, че и ръководството на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ще иска да чуе реалността", допълни зам.-председателят на парламента.

Преди два дни край с. Горно Ябълково се преобърна камион, превозващ 16 полицаи. Шофьорът загина, а шестима души бяха хоспитализирани. Синдикатът на полицаите поиска разследване на случая и оставки на отговорните лица.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com