Във Варна започна кампания за регистрация на домашни любимци

11719
Във Варна започна кампания за регистрация на домашни любимци
Снимка: ARS

Информационна кампания за ваксиниране, поставяне на микрочип и регистрация на домашни любимци започнаха служители на община Варна. От дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред" са подготвили листовки, които вече се разпространяват в града.

В тях се дават пояснения за общинската Програма за овладяване популацията на безстопанствени кучета и за възможностите за ваксиниране и чипиране на животните в лицензирани ветеринарни клиники. Микрочипът е капсула с уникален код и размер 1-1,5 см, който се инжектира под кожата и идентифицира любимеца.

Още хиляда кучета ще може да приеме приютът в Богров

Съществуващият в момента приют в Горни Богров ще се разшири това лято и ще може да приеме още хиляда бездомни животни, което означава...

Регистрирането на животните  става в районните администрации и в кметствата. Повече информация може да бъде намерена на тел. 052/820 824, или на адрес - гр. Варна, ул.“Войнишка“ № 3, павилион 9.

Вече е приет и Правилник за вътрешния ред и организацията на работа в „Общински приют за безстопанствени кучета” в село Каменар. В него са описани и нормите за допускане на външни лица в приюта - всеки ден от 8.30 до 16.00 ч., с изключение на официални празници. Гостите обаче са длъжни да информират управителя за целта на посещението си и да бъдат придружавани от служител на приюта.Представителите на различни неправителствени организации са длъжни да представят актуални документи за своята принадлежност към съответните структури. Задължително се води регистър на лицата,посетили приюта, пише още в правилника.

Достъпът на доброволци също е регламентиран – всеки работен ден от 13.30 до 16.00 ч., като по едно и също време на територията на приемника не може да има повече от 10 доброволци.  

Правилникът е публикуван на официалния сайт на община Варна.

Шер призовава: Спасете кучетата в Сочи

Шер призова феновете си да спасят кучетата в Сочи от евтаназия. Приятел на поп звездата започна кампания за спасяване на бездомните...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com