Взриви се горящата цистерна край Езерово, има пострадали

23320
Взриви се горящата цистерна край Езерово, има пострадали

Взривила се е цистерната на гара Езерово, това съобщиха от ОД МВР Варна. Въпреки усилията на пожарникарите да охладят цистерната, която се запали, около 18:30 часа тя се е взривила. Има пострадали служители на ОУПБЗН при инцидента.

Oбстановката oстава усложнена. Възпламенила се е и втората цистерна от композицията, натоварена с газ пропан-бутан. 

Общо 11 души са пострадали при взрива край Езерово. Това заяви за Радио „Фокус”-Варна д-р Антоанета Касабова от Бърза помощ-Варна. Седем от тях са отведени във Военноморска болница - Варна с различна степен изгаряния, като не се знае точното им състояние. Една жена е с контузия на главата, а друга е потърсила помощ във филиала в Белослав. Д-р Касабова посочи, че от втория взрив са пострадали 9 души, така заедно с първите двама пострадалите при инцидента край Езерово стават 11 души.

С 90% изгаряния е един от пострадалите при инцидента край Езерово

Локализиран е пожарът край варненското село Езерово, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР за „Фокус". Огънят вече не се разпростр...

ВМА Варна има пълна готовност да поеме пострадалите от взрива край село Езерово. Това съобщи за Агенция „Фокус” ген. Стоян Тонев, директор на Военномедицинска академия (ВМА). Ген. Тонев обясни, че във Варна има клиника по изгаряния. В момента във варненския филиал на ВМА са постъпили петима пострадали от взрива. „Един от пострадалите е с 90 процента изгаряния, което е състояние на границата на живота. В момента обработват още 4 души от втория взрив. Те са пожарникари. Изгарянията им са по-леки – между 10 и 20 процента”, посочи генералът.

Кметът на Белослав Желязко Петров заяви, че ри инцидента има много пострадали, които са били в района. По първоначална информация, няма загинали.

Предстои целият състав, участващ в ликвидирането на произшествието, да бъде подменен с нови служители, които пътуват към мястото. От инцидента се е запалила и съседна цистерна, в която има петролни продукти.

Към момента няма данни за опасност на околната среда и на жителите на близкото населено място.

Цистерна с пропан-бутан се е запалила край Езерово

Пожар във влакова композиция с цистерна е лумнал край варненското село Езерово, предаде Агенция "Фокус". По първоначална информация ста...

Продължава гасенето на двете цистерни, каза Ивана Милева, говорител на ОДМВР-Варна. Тя посочи, че на мястото има 5 пожарни автомобила, като пожарникарите продължават да гасят пожара. По нейни данни 3-ма от пострадалите пожарникари са отведени за лечение във Военноморска болница-Варна, като за сега не се знае състоянието им, тъй като лекарите им обработват травмите. Други две жени с по-леки наранявания също са прегледани от лекар. "Това е информацията, с която разполагаме към момента, все още се уточнява точният брой на пострадалите", каза още Милева.

Пожарникарите чертаят план за справяне със ситуацията в района на село Езерово, съобщи Желязко Петров, кмет на община Белослав. Той заяви, че ситуацията все още е много сложна, тъй като в района на пожара се намират две други цистерни, едната от които 20 тона газьол, а другата е с бензин. По думите на Петров в момента се търси вариант за влизане на пожарникарите в района и да почнат да охлаждат цистерните. По думите му в района на пожара има голям черен облак, но по данни на РИОСВ, които за направили замерване, няма опасност за населението към момента и на този етап няма да се наложи евакуация. „Ситуацията все още е много тежка и очаквам нейното развитие”, каза в заключение Желязко Петров.

13 влака са засегнати от спирането на движението заради пожара на гара Езерово. За пътниците от блокираните влакове се организира превоз с автобуси от ЖП гара Повеляново до Варна. Пътниците ще бъдат превозвани с автобуси, докато не се възстанови движението. От БДЖ нямат информация кога движението ще бъде възстановено.

Очаквайте подробности.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com